Webmail Landstinget

I mitt jobb händer det då och då att jag sitter och kollar upp sökvolymer för olika projekt. Jag kollar alltså hur många som söker på ett visst ord eller en viss fras. När man lägger pengar på att synas på google vill man ju såklart att man syns där folk tittar. Säljer man till exempel lampskärmar, är det kanske bättre att ändå satsa på ordet ”lampa”, som det görs omkring 75 000 sökningar på i månaden, istället för just ”lampskärmar” som inte har mer än 3 000 sökningar.

Hur som helst. Jag satt med en lång lista med intressanta sökord, och kollade upp hur mycket folk söker på de orden. I en dal av de verktyg man använder kommer det upp förslag på liknande sökord. Ett av dem var webmail landstinget. Drygt 200 sökningar i månaden. Lika många är det om man vänder på orden till landstinget webmail. Jag reagerar såklart. Varför googlar man ett sånt ord? Och om man nu gör det, varför googlar man inte mer specifikt, som webmail Landstinget i Östergötland eller webmail Kalmar landsting eller liknande?

Men så kom jag att tänka på min syster, och poletten föll ner. Jag har sett henne surfa. Jag har sett henne skriva in www.google.se i adressfältet för att sedan googla YouTube. Det här måste vara ett uttryck för samma fenomen. Eller hur?

Tyvärr för de som söker på det här kommer de inte hitta det de vill åt. Troligtvis i alla fall. Om de inte jobbar i Kalmar typ. Annars hittar man inte nån webmail.

Så jag tänkte att jag ska hjälpa Sveriges stackars landstingsanställda. Klicka här, skapa ett konto och spara adressen till din webmail. Sen kan du komma åt den när som helst, även om du tycker det är svårt att komma ihåg adressen webmail.lt[län].se. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.