VM-rekorden som aldrig kommer att slås

Som alla fotbollsfans vet är VM världens största fotbollsturnering. Vart fjärde år vänder tittare över hela världen blicken mot ett specifikt land för att se de bästa landslagen tävla mot varandra. Årets turnering var en av de mest spännande på länge. Överraskning efter överraskning väntade, och i slutändan gick vinsten inte till någon av de förhandstippade favoriterna. De Betfair spel gjorde Brasilien favoriter före turneringen.

Majoriteten av veckans samtal har förstås handlat om fransmännen, men låt oss inte glömma vilken fantastisk turnering vårt eget landslag har haft! Efter ett otroligt gruppspel mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea lyckades svenskarna slå Schweiz i åttondelsfinalen. Det var först efter kvartsfinalen, som slutade 0 – 2 mot England, som Sverige tvingades lämna turneringen.

I varje VM-turnering finns det en stor chans att ett rekord kommer att sättas eller slås. Årets turnering var självklart inget undantag. Redan under den andra dagen blev Cristiano Ronaldo den äldsta spelaren att göra ett hat trick under en VM-turnering. Bedriften kom i matchen mot Spanien, som var Portugals öppningsmatch i gruppspelet. Rekordet kan tyckas svårt att slå, men vi är övertygade om att någon kommer att göra det så småningom. Däremot finns det ett par andra rekord som verkar omöjliga, till exempel rekordet för störst publik. När Brasilien mötte Uruguay för att avgöra VM 1950 var publiksiffran otroliga 199 854.

Den makalösa publiksiffran är än idag den största som någonsin skådats, och vi tror inte att rekordet kommer slås. För tillfället är den största aktiva fotbollsarenan Rungnado-Första majstadion i Nordkorea, som har plats för 114 000 personer. Om något land vill slå rekordet måste de alltså bygga en arena med plats för över 200 000 personer, och sedan stå värd för VM. Med andra ord är chansen för en högre publiksiffra inte särskilt stor just nu. I vår infografik hittar du flera andra VM-rekord som verkar svårslagna. Spana gärna in den!

En reaktion på “VM-rekorden som aldrig kommer att slås”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.