Bloggduellen: Vad är egentligen lagom?

När jag började fundera på vad lagom är för mig gick det ganska fort att konstatera att det är trist, medelmåttigt och oinspirerande. Det här är inte ett uttryck för att jag inte gillar Sverige eller den svenska mentaliteten eller något sånt. Jag tycker om att bo i Sverige och jag trivs med svenskar. Jag gillar att folk är lite inneslutna på bussen, jag kan faktiskt till och med gilla de undrande blickar man får om man sätter sig ensam på ett kafé. Jag tycker om den trygghet man har i att veta att det nog inte kommer hända nåt stort i morgon heller. Men lagom, det låter tråkigt.

Men så funderade jag lite till. För hur ett ord uppfattas handlar ju bara om vad man lägger för förväntningar och egenskaper i det.

Jag har en bild av mig själv, som jag förvisso vet inte stämmer helt och hållet, som en person som gillar att stå där det blåser. I medvind eller motvind, det spelar inte så stor roll. Bara det händer nåt, bara det är spännande, bara det är kul. Nu är jag väl egentligen lite för lat för att faktiskt anamma den här bilden fullt ut, men någonstans finns det ändå en stark vilja i mig att inte vara nöjd med något medelmåttigt. I den andan tror jag att jag nu behöver definiera om ordet lagom för mig själv.

Så här kommer det nu en lista på saker jag tycker är lagom.

  • Lagom är när risotton smakar helt ok, så man häller i lika mycket parmesan till.
  • Lagom är det där sista glaset vin, som man ångrar dagen efter, men som får en att släppa alla hämningar och bara köra på som om inget annat fanns än ruset.
  • Lagom är att i december se solen både gå ner och gå upp under en TV-spelssession, bara för att det är så kul.
  • Lagom är att bli förälskad i fem tjejer samma kväll, och göra nåt åt det.
  • Lagom är tre portionssnusar på en gång, även om de inte får plats.
  • Lagom är att gå upp i något så mycket att allt annat blir oväsentligt.
  • Lagom är att sluta äta helt i sju veckor för att man har några kilon för mycket.
  • Lagom är att slänga in sin sista hundring på ett horn bet och hoppas på två ettor, för att den där ger mer spänning än nån annan stans.

Lagom för mig är alltså vad de flesta andra skulle kalla åt helvete för mycket, och det trivs jag ganska bra med.

Läs Roberts inlägg här.
Gå till Karros blogg för att rösta på vem som var bäst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.