Träning

Japps, nu har jag dragit igång på allvar känns det som. Från att ha sprungit nån gång i veckan nu i snart två månader jag jag ”stulit” ett träningsprogram på Funbeat. (Ett träningscommunity, eller nåt sånt, kan man nog kalla det.)

Målet är att jag om 10 veckor ska klämma milen på 45 minuter, eller om man hellre vill säga det så, kapa en kvart på min tid nu.

När jag tänker på det så känns det som att det borde ju gå att lösa. När jag tittar på programmet känns det värre. Och när jag börjar fundera i kilometertider helt sinnessjukt. Det är 4.30 minuter per kilometer. Klämmer jag i nu kommer jag kanske, kanske ner på den tiden i en kilometer.

Efter det är min plan att lägga mig på den nivån en dryg månad för att få in vanan, för att i januari gå på ett program inför Göteborgsvarvet. Vad målet blir där har jag inte helt klart för mig än. Först tänkte jag mig 2 timmar, men nu är jag inne på att sätta en snabbare mål, eller hur man säger. Det svåra är balansen där. Sätter jag det för hårt blir jag kanske besviken om jag inte klarar det i slutet på maj, men jag vet också med mig att om jag sätter ett fär lätt mål kommer jag nöja mig med det istället för att pressa mig lite till.

Vi får se, det är ju som sagt först i januari jag måste bestämma mig för hur jag gör.

En reaktion på ”Träning”

  1. Jo, det är ju ganska snabbt ändå. 4:30 per km, 10 gånger om. Men när Timmens man var med oss ut första gången, när han inte tränat så hårt, sprang han milen på 47. Där ute i skogen. Springer du runt ån tror jag att du tar den på 50-52 redan nu.

    You can do it! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.