Kategoriarkiv: Tips

Saras Tårtor

Min vän Sara har precis tagit sin hobby, att baka tårtor, ut på internet, med sajten Saras Tårtor.

Jag tycker att du ska gå in där och ta en titt, och nästa gång ni ska ha fest, dra ett mail till henne och kolla om hon kan baka en åt dig. Hon är duktig, relativt billig, och dessutom bidrar du i så fall till att göra sajten bättre, med ännu fler snygga tårtor.

Tipsa gärna dina vänner också. Eller hur!

Ny sajt: bluffakturor.se

Jag skulle vilja tipsa er om en ny webbsajt, Bluffakturor.se.

Den har startats av Stefan, en av ägarna till det företag jag jobbar på, för att han en gång för alla tröttnat på att ohederliga personer försöker lura företagare på pengar.

På sajten finns information om hur du ska gå tillväga om du får en bluffaktura eller en telefonbedragare ringer till dig, samt ”Svarta listan”, där man själv kan lägga till de företag man drabbas av.

Det här är, som allt annat Stefan gör, en riktigt bra tjänst, och därför vill jag att du ska tänka på den om du skulle hitta en bluffaktura i brevlådan. Det är nämligen så att sajten kommer bli mycket bättre om vi alla jobbar lite tillsammans och hjälper varandra att inte drabbas av bedragare.

Så, först sätter du dig nu och kör ett litet mantra:

bluffakturor.se – bluffakturor.se – bluffakturor.se – bluffakturor.se – bluffakturor.se

Har det satt sig? Bra. Då kommer du också att komma ihåg adressen när nästa bluffaktura ramlar in. Gå då dit och kolla upp hur du ska gå tillväga för att inte råka illa ut, och såklart; lägg till företaget på Svarta listan.

Steffes underbara korvgryta

Igår la Magnus upp ett obehagligt vidrigt recept, Kenneths smarriga Labanlåda.

Jag vill inte att någon ska behöva utsättas för att stoppa det i sig, så jag tänker här tipsa om en lite mer avancerad anrättning, men som ändå får klassas som lättlagad.

Steffes underbara korvgryta

  • 2 l vatten
  • 300 g snabbmakaroner
  • En halv falukorvsring
  • 1 gul lök
Börja med att koka upp vattnet. Skär korven i rejäla bitar och skiva löken. Rör försiktigt ner makaroner, korv och lök i vattnet. Låt koka i en knapp kvart. Häll av vattnet. Avnjut.

Stockholm Green Street

Jag blev stoppad på lunchen idag. Av fem eller sex ganska uppspelta gymnasieelever.

De ville ge mig en flyer, och jag suckade lite inombords och tänke ”Men snälla låt mig vara!”. Trots det tog jag en flyer, mest för att det var enklare än att säga nej.

Samtidigt som de räckte fram pappret sa de att det var en kampanj för ett grönare Stockholm, och att målet var att plantera träd i anslutning till fler vägar, för att binda samman parkerna i stan. Ja, de hann med så mycket. De använde såklart färre ord än vad jag gör. Och de var ganska duktiga.

Så jag tänkte hjälpa dem lite, för jag tycker det är ett väldigt bra projekt. Fler gröna stråk, och en trevligare och bättre stadsmiljö skriver jag under på direkt! Det tycker jag att du ska göra också, framför allt för att det är så pass lätt.

Gå bara in på Facebooksidan Stockholm Green Street och klicka gilla.

Och till Globala. Gymnasiets elever: Lycka till!

(Bilden kommer från deras Facebooksida)

Betnér om yttrandefrihet

Stötte på en debattartikel av Magnus Betnér på SVT.

Riktigt bra. Jag håller med om nästan allt han skriver. Jag är nog bara inte riktigt lika kategorisk i hur man försvarar yttrandefriheten på. Jag tänker mig att man inte behöver låta sina meningsmotståndare komma till tals i sin egna kanal för att försvara yttrandefriheten.

Men efter några snabba tweets tror jag att vi kan konstatera att jag ändå håller med honom.

Jaja. Det var ju nödvändigt att ta upp. Ähh. Läs artikeln istället! Den är riktigt bra.

Flattr – eller att få pengar för att folk gillar dig

I dagarna har en (tror jag) av killarna bakom The Pirate Bay lanserat en ny tjänst, som låter riktigt spännande. I alla fall om det blir lite snurr på det.

Jag pratar om Flattr.

Flattr (en ihopskrivning av ”Flatter” och ”Flatrate”) är riktigt smart. Det går ut på att man har ett konto där, och betalar en låg, fast summa varje månad. Just nu ligger den på €2 i månaden. När man sedan hamnar på en sida som också är ansluten till Flattr finns det en liten knapp man kan klicka på om man gillar det man läser. I slutet på månaden delas sedan de €2 upp i lika många delar som Flattrknappar man tryckt på, och författarna till de inlägg man gillat får var sin bit. Har man gillat en artikel/blogginlägg/eller vad det nu kan vara, så får författaren till det €2, har man gillat tio inlägg blir det 20 cent till varje. Ja, ni fattar, det är ju ganska enkelt.

Och det är just det som är det smarta här. Det är en sjukt enkel tjänst. Man behöver inte oroa sig för att det ska dimpa ner en faktura om man klickar för mycket, och samtidigt får man möjligheten att betala för innehåll som man gillar. Visst, det är inte så mycket, men som Timbuktu säger i reklamsnutten på deras sida; många bäckar små blir en stor å.

Håll ett öga på den här tjänsten. När den kommer ut till allmänheten är det helt klart något du vill vara en del av, om du har en blogg eller webbsida.

Själv blev jag tipsad av Magnus, som har en tävling om en invite på sin blogg Nakna Sanningen. Kolla in den också. Den är bra!

Och ett litet tips: Readability

När jag ändå är är, så kan jag ju passa på att tipsa om en av de bästa små prylarna jag hittat på sistone.

Readability.

Det är ett litet ”bookmarklet” som gör webbsidor lättare att läsa. Följ länken, gör tre enkla inställningar där och spara sedan ner ett bookmarklet till ditt bokmärkesfält, eller vad det kan tänkas heta på just din webbläsare. Sen, när du kommer till en sida du vill läsa, men designen är för jobbig. Dålig typografi, konstiga färger, för mycket reklam, ja vad som helst som stör läsandet, så är det bara att klicka på bokmärket och sidan görs om enligt dina inställningar.

Själv använder jag två olika, beroende på vad som känns rätt just då.

Hos syster

Det blev en tripp ner till Vimmerby för mig. Skönt.

Så nu väntar det lite grillning på altanen, rosévin och en sväng ner till torget för att hänga i det stora öltältet Åbro tydligen ställt upp där. Där ska också de lokala superstjärnorna Lifvens spela. Det tror jag blir juste det.

Bild 11

För er andra som inte har lika relevanta saker att göra som jag har, vill jag tipsa om min nya last på internet. Tidskriften Fokus är riktigt bra. Läs och njut!
Fattar inte att jag kan ha missat den så länge. Men nu har jag i alla fall dragit iväg en prenumerationstalong.

Och slutligen, Robert, hur gör vi med duellen? Och vad innebär en sån egentligen? Är det som ett debattartikelskrig, eller tänker du dig var sitt inlägg på samma ämne? Hur lägger vi upp det här?