Tack för Helens adress, Svenska Dagbladet

Det trillade ner ett borderline-spam-mail i min inkorg just. Borderline för att jag en gång har godkänt Svenska Dagbladet att skicka mail till mig, men också senare avregistrerat min adress.

Just det spelar inte så stor roll. Så här såg mailet ut i alla fall:

Jag klickade på länken, mest för att se vad jag skulle få betala för att få Svenskan skickad hit ner till Malta. Det var då jag blev lite förvånad. Formuläret för att beställa tidningen var nämligen redan ifyllt. Men inte med min adress, som man skulle kunna tänka sig att de sparat och så. Nej, utan till en Helen C. Allt finns med där. Adress, telefonnummer, e-postadress. Och de stämmer. Det bor en Helen C på den adressen.

Det här skulle jag säga är riktigt dåligt av Svenska Dagbladet. Jag kan inte riktigt avgöra om stackars Helen är förifylld för alla som får det här mailet, eller bara för mig, men jag gissar på att Svenskan i dag har lämnat ut hennes kontaktuppgifter till ett par hundra tusen föredetta prenumeranter eller nåt sånt.

Skärpning! Sån här får inte hända. Släng ut ert spamsystem och köp ett nytt. Direkt!

 

Uppdatering!

Jag drog iväg ett mail till den adress som Svenska Dagbladet visar på sin sida om PUL, personuppgifter och Cookies; personuppgiftsombud@svd.se

Då fick jag det här svaret

Det gjorde det verkligen inte bättre.

Så jag vidarebefodrade mailet till deras chefredaktör och ansvariga utgivare, men hon var på semester till augusti, så det fick gå till den tillförordnade chefen, och därifrån har jag inte fått svar än. Vi får se hur det går.

(Visst var jag lite härligt dryg i mitt första mail va?)

5 reaktioner på ”Tack för Helens adress, Svenska Dagbladet”

  1. Svenska dagbladet gränsar till att vara ett blufföretag imo, sett till deras försäljningsmetoder. De ger ut gratisprenumerationer utanför tågstationer och SPAMMAR SÖNÖDER folk i flera år trots att de avsäger sig prenumerationer och samtal. Det är fruktansvärt irriterande. För min del slutade det med att jag bara klickade bort deras säljare när de ringde… Nu har de iaf gett upp, men det var cirka 10 samtal i månaden innan…

  2. Ja, jag kan inte annat än hålla med dig Jonas.
    Nu för tiden är jag ganska förskonad, sen jag slutade ha ett svenskt mobilnummer, men innan dess känns det som det var åtminstone en gång i månaden som man fick ett samtal från dem, trots att jag varje gång sa att jag inte var intresserad och att jag lovade att höra av mig själv om jag skulle bli det nån gång. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.