Svenska Spel

Haha! Ja, jag fortsätter klämma ur mig kommentarer om saker som egentligen gör mig mållös.

Svenska Spel är, borträknat Socialdemokraterna själva och nån mer halvpolitisk organisation, de enda som får erbjuda spel om pengar i Sverige. Ett sånt upplägg är såklart i grunden dåligt, då företag med monopolställning sällan har incitament att ta hand om sina kunder till exempel. Men man tänker sig ändå att ett företag som är helägt av svenska staten ska vara hyfsat välskött. Det borde ju vara så.

Nu visar det sig att en enig styrelse ledd att Margareta Winberg (ni vet hon spelgurun…) just kickat VD:n för Svenska Spel på grund av en ”misslyckad” omorganisation. Alltså, omorganisationen är genomförd, men den blev tydligen inte som de tänkt sig. Eller som Margareta själv uttrycker det i Dagens Industri:

Hon har lyckats i den mån att organisationsförändringen är på plats. Men hon har en ledningsfilosofi som man på Svenska Spel är väldigt ovan vid, nämligen att personalen ska vara med och ta ansvar.

Ja, tänk så illa. Att låta medarbetarna ta ansvar. Nej, så kan vi ju inte ha det. Snälla nån, då kanske de till och med skulle klara av att fixa ett SM i poker eller göra reklam som inte uppmuntrar till spelmissbruk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.