Surfbeteende

Sprang på den här ”nyheten” när jag jobbade. Förmodligen för att Eniro är ett sökord för pappersindustrin. De ger ju fortfarande ut såna där luntor med massa telefonnummer i av nån anledning (så hur det går för dem spelar en viss roll för hur det går för företaget som tillverkar pappret till katalogerna, som är några stycken). Ja, den här nyheten förklarar kanske varför. SVT om Googles mest sökta ord.

Bland svenska nätsurfare placeras alltså YouTube i topp. Därefter kommer i tur och ordning: lyrics, free, blocket och eniro.   […]    Internationellt sett hamnar den amerikanska vicepresidentkandidaten Sarah Palin, Beijing 2008 och Facebook login högst på söktoppen.

När jag läste det först tyckte jag det var konstigt. YouTube är alltså det vanligaste sökordet bland svenskar? Varför? Och Facebook login ett av de vanligaste i världen? Men så kom jag att tänka på min syster. Jag vill inte vara dum mot henne, men hennes beteende vid en dator är både talande och ganska roligt.

När hon ska till en sida som hon inte har som ett bokmärke, till exempel YouTube, så startar hon Microsoft Explorer (såklart…), och där kommer väl msn.com upp eller nåt sånt. För man kan ju inte byta statsida. Sen sätter hon textmarkören sist i adressfältet och trycker ner backspace en gång för varje bokstav men sparar såklart http://. Annars går det ju inte. Så skriver hon in google.com där och trycker på enter. Det kan hon i alla fall. Sen söker hon helt enkelt på YouTube, istället för att bara skriva in den adressen istället för Googles.

Jag gissar att hon verkligen inte är ensam om det här beteendet. Konstigt nog. Jag förstår det inte. Inte alls.

Hoppas du inte blir sur nu syster. Jag menar inget illa. Det är bara ganska kul att se dig surfa ibland. 🙂

En reaktion på ”Surfbeteende”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.