Kategoriarkiv: Sport

VM-rekorden som aldrig kommer att slås

Som alla fotbollsfans vet är VM världens största fotbollsturnering. Vart fjärde år vänder tittare över hela världen blicken mot ett specifikt land för att se de bästa landslagen tävla mot varandra. Årets turnering var en av de mest spännande på länge. Överraskning efter överraskning väntade, och i slutändan gick vinsten inte till någon av de förhandstippade favoriterna. De Betfair spel gjorde Brasilien favoriter före turneringen.

Majoriteten av veckans samtal har förstås handlat om fransmännen, men låt oss inte glömma vilken fantastisk turnering vårt eget landslag har haft! Efter ett otroligt gruppspel mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea lyckades svenskarna slå Schweiz i åttondelsfinalen. Det var först efter kvartsfinalen, som slutade 0 – 2 mot England, som Sverige tvingades lämna turneringen.

I varje VM-turnering finns det en stor chans att ett rekord kommer att sättas eller slås. Årets turnering var självklart inget undantag. Redan under den andra dagen blev Cristiano Ronaldo den äldsta spelaren att göra ett hat trick under en VM-turnering. Bedriften kom i matchen mot Spanien, som var Portugals öppningsmatch i gruppspelet. Rekordet kan tyckas svårt att slå, men vi är övertygade om att någon kommer att göra det så småningom. Däremot finns det ett par andra rekord som verkar omöjliga, till exempel rekordet för störst publik. När Brasilien mötte Uruguay för att avgöra VM 1950 var publiksiffran otroliga 199 854.

Den makalösa publiksiffran är än idag den största som någonsin skådats, och vi tror inte att rekordet kommer slås. För tillfället är den största aktiva fotbollsarenan Rungnado-Första majstadion i Nordkorea, som har plats för 114 000 personer. Om något land vill slå rekordet måste de alltså bygga en arena med plats för över 200 000 personer, och sedan stå värd för VM. Med andra ord är chansen för en högre publiksiffra inte särskilt stor just nu. I vår infografik hittar du flera andra VM-rekord som verkar svårslagna. Spana gärna in den!

Jag testade Bikram Yoga

En av mina kollegor är en aktiv Bikram Yogi, eller vad det nu kan tänkas heta. Hon håller i alla fall på med Bikram Yoga, och ska snart iväg på en 9 veckor lång kurs för att bli instruktör i just det. Hon är såklart mycket engagerad och pratar ofta om det. Dessutom skriver hon en riktigt bra blogg om just Bikram Yoga. Hur som helst, hon lyckades förra veckan övertala mig att följa med på ett pass för att testa på.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig innan jag traskade dit klockan 6 på morgonen, mer än att jag skulle utföra 26 yogaställningar på 90 minuter i ett 40 grader varmt rum. Inte så farligt alls tänkte jag innan, jag var mest orolig för saker som vad jag skulle ha på mig, om man skulle vara barfota och om jag alls skulle komma upp på morgonen. Det visade sig snabbt att jag nog borde oroat mig mer!

De första fem minutrarna var helt ok. Det var skön temperatur och lugna uppmjukande övningar. Sen satte det igång på allvar. Efter en kvar var det enda jag kunde tänka på vatten och önskan att få frisk luft. Svetten rann, jag var yr i huvet av de ovana ställningarna och all, precis all koncentration gick åt till att försöka böja den ena eller andra kroppsdelen enligt instruktionerna.

Jag vill verkligen inte påstå att jag klarade av alla övningar. En del för att jag helt enkelt inte var stark nog, en del för att jag inte var vig nog och en del för att jag helt enkelt var tvungen att sitta ner och försöka flåsa tillbaka någon som helst viljestyrka att stanna i rummet och pressa mig lite till.

Efter drygt halva passet kom vad jag trodde var räddningen. Liggande övningar, och jag tänkte att äntligen något som inte gör mig yr i alla fall. Haha! Så fel jag hade. De var om möjligt ännu tyngre, och jag tror aldrig jag tidigare blivit andfådd av att försöka ligga stilla.

Nu tror ni säkert att jag kommer säga att det här var en hemsk träningsform. Men så är det inte. Jag tyckte det var riktigt roligt. Utmanande både fysiskt och psykiskt, det gav mig rejäl träningsvärk, bland annat i framsidan av halsen(!), och det var 90 minuter av att rensa tankarna på ett sätt jag inte upplevt förut. Och känslan efteråt var riktigt grym. Jag gick resten av dagen med en skön och mjuk känsla i kroppen. Häftigt.

Så ja, jag kommer gå dit igen. Och det tycker jag du också borde göra. Det är en rejäl utmaning för både kropp och sinne. Och så svettas man ut en jäkla massa skit som man nog inte borde ha i kroppen egentligen.

Ahhh! Mycket att göra

Shit. Hur kan man ha så mycket att göra utan att egentligen ha något att göra?

Känns som jag inte ens hinner med att duscha. Haha.

I dag har jag petat med det sista i ”manifestet” som ska ut offentligt snart. Men först en sista remissrunda. Det borde varit klart i går, och jag tycker det är lite pinsamt. Men men, det kommer iväg nu snart i alla fall.

Sen väntar det Champions League. Fina grejer det.