Slutet på världen som vi känner den?

Den politiska debatten i bloggosfären har satt igång igen.

Alltid lika spännande.

Den är, som alltid, sent ute. Den är, som alltid, onyanserad. Den är, som alltid, självgod så man håller på att…

Domedagsklockor klämtar. Höger-”liberalerna” tar åter igen patent på ordet demokrati och dess betydelse. För att inte tala om integritet. Kanske de senaste dagarnas mest uttjatade ord.

Den här gången är det alltså FRA-lagen som diskuteras. Det är inte så väsentligt. Det som däremot är intressant är hur stereotypt i princip alla politiska bloggare beter sig. (Jodå, det finns undantag, de är få, men de som finns lyser faktiskt. Det är de som inte följer nedanstående manual.)

Jag tänkte nu ge er den manual de följer. Väldigt kortfattat och i punktform.

Hur man skriver ett politiskt blogginlägg

1. Gå in på Bloggportalen eller motsvarande och titta i kategorin ”Politik och Samhälle”. Lägg några namn på minnet, hels de med höga läsarsiffror.

2. Korskolla sedan kommenterade artiklar. Leta bland de med många kommentarer efter de bloggar du tidigare la på minnet. Där kan du hitta ett bra ämne att skriva om.

3. Öppna en textfil, jag kallar den Textfil 1. Öppna en till, den kallar jag Textfil 2. Öppna en till, vad sägs om Textfil 3 här? Och till slut öppnar du upp en textfil till, Textfil 4.

4. Klicka upp alla de blogginlägg som kommenterat ämnet du vill skriva om.

5. Kopiera adresserna till alla inläggen och klistra in dem i Textfil 1. Vi kommer tillbaka till det här snart. Men tro för guds skull inte att det här inte är viktigt. Det är mycket mycket viktigt.

6. Bestäm dig nu för vad du ska tycka i frågan. Är det svårt, som det mycket väl kan vara eftersom du inte har läst något om det än, så var emot. Håll sedan fast vid den åsikten hårt. Hårt som om det handlade om liv och död.

7. Börja nu skumma igenom alla inlägg du har uppe i din webbläsare. Det borde vara runt 15-20. Minst. Så fort du hittar ett argument, oavsett om det är för eller emot, skriv ner det i Textfil 2. Bry dig inte om att markera om det är på din sida eller inte, skriv bara ner det.

8. Plocka nu fram Textfil 3. Sätt dig och fundera på värdeladdade ord. Ju personligare definitioner man kan göra av orden desto bättre. Som sagt tidigare är demokrati och integritet bra ord för det här. Resten får du hitta på själv. Skriv ner runt tio ord.

9. Nu är du snart redo att börja skriva! Du ska bara kolla lite mer i blogginläggen du har uppe. Hitta nån som tycker annorlunda än dig själv. Skriv upp deras bloggnamn (nej, för guds skull, inte deras riktiga namn även om det står på bloggen) och adressen till några av deras inlägg i Textfil 4.

10. Börja nu att slumpa dina ord från Textfil 3. Alla måste vara med minst tre gånger. Dina favoritord kan du slänga in fler gånger.

11. Slumpa nu in de argument du skrivit upp i Textfil 2 mellan orden.

12. Formulera sedan meningar av argumenten och orden. För att det ska bli så bra som möjligt så använd ord, bygg meningar och stava på ett sätt som din mormor skulle tycka var gammalmodigt.

13. Skriv nu några meningar i slutet som hånar de bloggare du skrev upp i Textfil 4. Tänk i banor som stackars lilla bloggaren som inte förstår bättre. Länka till dem genom att göra bloggnamnet till en länk till deras inlägg.

14. Markera nu några av dina värdeladdade ord i texten och gör dem till länkar till några blogginlägg eller artiklar som behandlar ämnet i fråga, eller något liknande ämne.

15. Skriv nu textraden: Andra bloggar om [, ]: och länka sedan till alla de inlägg du har i Textfil 1.

16. Katergorisera ditt inlägg genom att välja tre till fyra ord från Textfil 3.

17. Klart! Publicera det nu och vänta på de andras trackbacklänkar. Vill du att det ska gå fortare så pinga inlägget manuellt på alla bloggkataloger du är registrerad.

Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.