Sjukhus

Det här är verkligen inte en nöjesresa.

Är i Stockholm för att min fars fru ligger på sjukhus.

Bara det är väldigt jobbigt. Det är ganska uppriven stämning här.
Alla mår ganska dåligt och går omkring och är oroliga hela tiden.

Det innebär också att vi är på ett sjukhus ganska mycket. Det är väldigt obehagligt tycker jag. Jag klarar inte riktigt av sjukhus. Lukten, ljuset, ljuden, människorna. Allt är lite overkligt på nåt sätt. Obehagligt. Och man svävar alltid i ovisshet. De som jobbar på sjukhus har ofta svårt att förmedla saker, är min erfarenhet. Jag vill veta vad allt betyder och varför de gör saker och vad som händer. Men de verkar mer vara inne på linjen att det är för mycket att förklara.

Nej. Nu ska jag visst iväg dit igen. Hoppas hon blir bättre snart och får komma hem.

0 reaktioner på ”Sjukhus”

  1. Tråkigt att höra som sagt.

    Jag tror (som har erfarenhet av sjukhus från den andra sidan) att det faktiskt mest är att vårdfolk är stressade, speciellt om hon är mer eller mindre akut sjuk. Sen ska man ju inte sticka under en stol med att det ÄR jobbigt att förklara vad som händer och vad man ska göra för nån som inte är insatt i varken verksamheten eller språket.

    Ofta får man tag på en jäktad sköterska som kanske inte har den koll man skulle önska, eller så har han/hon inte befogenhet att säga något om läget eller vad som händer härnäst.

    Jag tycker att du ska försöka ändå, läkaren kanske du inte får tag på, men fråga sköterskorna tills du får svar som är tillfredsställande.

    Fast det kräver ju att du vet vad du ska fråga…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.