Sent in i en debatt

Jag sprang på en debatt som tydligen pågått på ett typiskt bloggosfärsätt (genom att skriva inlägg på olika ställen och hoppas att folk ska kunna hänga med, ungefär som jag gör nu alltså) ett tag, när jag surfade runt på massa ”politikbloggar” i ett helt annat syfte.

Det handlar om den här tjejen Blondinbella och varför hennes blogg är så mycket mer besökt än de politiska bloggarna. Hon förklarar väldigt bra i en debattartikel i Expressen varför hon har fler besökare. Hon har naturligtvis rätt. I princip alla ”politiska bloggare” är så snustorra att man inte orkar läsa det. Tar man sedan i beaktande att de, oavsett politisk färg, tävlar om att tycka precis samma sak som alla andra blir det ännu tråkigare. Tyvärr är det inte nog där. Det evinnerliga ”nu har jag skrivit ett inlägg, så jag ska bara googla lite nyckelord för att kolla om någon annan skrivit om det innan så jag kan komma upp i mina obligatoriska 12 länkar till andra bloggar och sen pinga till alla bloggverktyg som finns så att listan i slutet av inlägget blir lika lång som själva inlägget, för gud förbjude om jag tycker något som sticker ut” går bara inte att stå ut med. Framför allt för att det ser så fult ut. (Jag kämpar själv med att bli av med allt krafs runt inläggen här. Gillar det inte. Det är texten som är viktig, inte vilken ”kategori” den är i.)

Hennes största nemesis verkar vara en man som kallar sig Jinge. Det är det där inlägget hon svarar på i Expressen. Och hon gör det med en ganska hård skrevspark. Där blev han inte bara äldre, tråkigare och mer man, han blev också brädad på det han menar att han ska vara bra på. Skitkul!

Hur som helst.
Tyvärr har Bella missat en viktig aspekt. Den stora anledningen till att modebloggar av unga tjejer toppar varenda blogglista är såklart att den överväldigande majoritet av bloggläsare är unga. Vänder man sig då specifikt till unga får man såklart mer besökare än om man vänder sig till de man delar länkar med (eftersom man delar länkar med alla andra ”politiska bloggare” och därmed också bestämmer vad en politisk blogg är.)

Och poängen? Den bitande twisten där jag ”manövrerar” ut alla andra och kommer på nåt ”nytt”?
Ähh. Den skiter vi i. Jag är registrerad i kategorin ”Vardagsbetraktelser”. Jag behöver inte låtsas vara först med samma åsikt som de andra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.