Pokereliten ses och diskuterar framtiden

*Det här inlägget är till viss del omskrivet, efter förfrågan om det från den före detta ordföranden i SvePof, via gemensamma kontakter*

Det närmar sig årsmöte i Svenska Pokerförbundet, och då börjar man smida planer. Så långt är allt som det ska.

Jag har såklart förstått att nuvarande styrelse kommer bytas ut, åtminstone delar av den, och det är nog bra det med. Organisationen har stora problem med att upprätthålla engagemanget hos sina aktiva. Det är synd, och det bör lösas. Tills dess får man nog het enkelt byta ut folk lite då och då. Och det ska man såklart göra ändå.

Själv har jag haft som grundinställning att såklart stötta den nya styrelsen, nästan oavsett vilka som kommer ingå i den. Jo visst, det finns såklart en del som jag hellre skulle se där än andra, och som jag säkert skulle vara snabbare att hjälpa än andra och så vidare, men i det stora hela vill jag hellre ha en styrelse som gör bra saker än att de som ingår i den är personer jag uppriktigt gillar.

Den trojka som nu visat upp sig mer eller mindre offentligt (se här, här och här) har dock fått mig att tveka ordentligt inför den inställningen.

Det som hänt är alltså att en före detta ordförande för pokerförbundet nu lyckats samla ett gäng från ”pokereliten” i Sverige för att tydligen sätta ihop ett nytt förslag på styrelse. För mig är det helt otänkbart att någon vill samarbeta med honom, och det är min klara övertygelse att det är direkt dåligt för Svenska Pokerförbundet att associera sig med honom en gång till. Det spelar i det här läget inte så stor roll vem som sitter i styrelsen, det är själva kopplingen som är problemet, och jag är övertygad om att den kopplingen kommer utnyttjas av de som vill något annat än Svenska Pokerförbundet för att miskreditera organisationen. Politiks hygien helt enkelt. Så länge man inte har några ambitioner att syssla med påverkansarbete i någon form, så kan man kanske komma undan med det, men vill man driva någon politik alls är det här helt enkelt inget man bör vifta bort. Och i det läget kommer det tyvärr inte spela någon roll om den kopplingen finns på riktigt eller inte, det räcker med misstanken att den kan finnas för att man ska kunna använda det mot SvePof.

Det är flera personer i den gruppen som jag faktiskt trodde mer om än så, och som sjänk rejält i mina ögon där.

Så jag vill uppmana till det här:
Kom till Scandic Sergel Plaza i Stockholm klockan 13 den 26 februari, och se till att stoppa Svenska Pokerförbundet att bli en organisation som sanktionerar fusk inom poker!

Uppdaterat
Svenska Pokerförbundet bjuder på medlemsskapet till alla som kommer på årsmötet, så det är bara att dyka upp. För att vara snäll mot dem så är det bra om du berättar för dem att du tänker dyka upp i förväg, så dra ett mail till info@svenskapokerforbundet.se med info om dig, så kommer det spara en del arbete på plats.

6 reaktion på “Pokereliten ses och diskuterar framtiden”

 1. Vi ser gärna att så många som möjligt kommer på årsmötet och vi bjuder alla som kommer dit på årsavgiften.

  Murat Sahan ordförande för Svenska Pokerförbundet

 2. *bottagen del. se början av inlägget*

  Är ju svårt att tolka ovanstående på annat sätt än att du antyder att han kommer att vara en del av styrelsen, eller i alla fall vara i den ”innersta kretsen”. Har jag missuppfattat så ber jag om ursäkt.

  Resten av ditt svar är tyvärr mest blaj, tyvärr. Det tjatas så jävla mycket om att ta avstånd än hit och än dit.
  *bottagen del. se början av inlägget*

  Men en bra idé är en bra idé oavsett vem som framför dem. Ska man vara medlem i en styrelse som påstår sig representera pokerspelare i Sverige så får man nog lära sig att skilja på sak och person.

  Det kanske de som var på mötet är vuxna nog att klara av. Andra kanske har en bit på väg.

 3. Som jag ser det är det betydligt bättre att Lennart och co tar tag i rodret än att förbundet dör eller styrelsen sitter kvar. Önskar dem all lycka!

  Själv ska jag göra vad jag kan för att få åka till stockholm med jobbet och kika förbi mötet, isåfall kommer jag rösta ja för nya styrelsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.