Poker och fotboll – en slagbar kombination

Vårt lilla pokergäng, the PositionRaisers, har för tillfället utökats både till antal människor och till sysselsättning.
Eller, det är nog inte en utökning i sysselsättning, det är ett utbyte av sysselsättning. Från att spela poker på söndagkvällarna har vi gått till att spela Korp-fotboll på tisdagskvällarna under namnet tPR Fotboll.

I dag spelade vi vår andra seriematch och jag spelade min första. Utklädd i helt nya skor, benskydd, strumpor och shorts, med en gammal lätt trasig svart t-shirt till det stapplade jag ut på plan för att snabbt inse att jag var överlägset sämst i laget och att vi inte hade en chans mot det gäng med juniorinnebandyspelare vi mötte.
Ifrånsprungna, och åtminstone för mig helt slutkörd efter knappt fem minuter på plan börjar målkalaset. För dem alltså.
Efter de två 30-minutershalvlekarna säckade vi ihop bredvid planen med det inte så smickrande resultatet 8-1, till dem.

En erfarenhet rikare i alla fall, och enligt mina lagkamrater en bättre match av oss än den förra som vi förlorade med 2-1.
Roligaste händelsen, för mig, var när jag insåg att jag inte skulle hinna med i dribblingarna en liten kille börjar dra igång framför mig, så jag ställer mig hetl sonika helt still och låter honom springa in i mig. Han vinglar till, ger mig en lätt smäll i magen och säger; Jävla tjockis!

Erfarenheten då? Jo, såklart, att poker och fotboll är en slagbar kombination. Än så länge i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.