Poker i bloggosfären

Det finns ganska många pokerbloggar, av skiftande kvalitet och och läseskara. De två har i och för sig inte något samband, men det är en annan femma. Själv måste jag erkänna att jag följer få såna bloggar. Jag finner dem verkligen inte särskilt intressanta. Några följer jag som sagt, men då oftast av någon annan anledning än att det är en pokerblogg. Jag passar på att ge lite kärlek till några såna först. Peter följer jag såklart på dinga.se, och Erik på valterego.se. Från min styrelse i pokerförbundet verkar det bara vara Peter ovan och Pär som bloggar, så honom följer  jag på Chairman. Sen har visst Peter Eichhardt och Johan Kretz smugit sig in, och såklart HeFo, även om hon verkar gett upp att skriva där. (Vill du se alla bloggar jag följer kan du såklart kolla min Delicious, den är ganska komplett.)

Efter det är det tomt. Sånär som på en blogg, som jag har en mycket kluven inställning till. Det handlar om Ken Lennaárd, eller Mr. Poker som han kallar sig själv.

Kluvenheten då?

Jo, så här är det. För ett par år sedan blev Ken anklagad, under lite underliga former, för att ha försökt lura några andra pokerspelare genom att sätta upp ett riggat spel, med kameror i taket och grejer. Det underliga var att ingen som påstods ha varit utsatt för fuskförsöket trädde fram och berättade om det själv, eller på annat sätt agerade. De skickade bulvaner vars starkaste argument var att de hört saker från ”en säker källa” till diskussionsforum.
Det här drog såklart igång spekulationerna ännu mer, och det var många som skrev saker de rimligtvis borde ångra. Ken dömdes i princip unisont på forumen, baserat enbart på hörsägen, och han försvann från scenen.
Nu ett par år senare håller han på att ta sig tillbaka in i svängen, bland annat genom sin blogg, som just nu är en av Sveriges absolut mest besökta pokerbloggar.

Själv följer jag hans blogg, inte för att jag tycker att det han skriver är alls intressant, snarare tvärtom faktiskt, det är lite ögonblicksskildringar från Las Vegas och lite listor som kan ha ett visst intresse och så är det påhopp på folk i pokerbranchen, som mest känns larvigt i mina ögon. Nej, jag följer det enbart för att jag vill ha fortsättningen på det här inlägget från den 15 februari, där han lovar att ge sin version av fuskskandalen. Det närmar sig nu två månader sedan, och i mina ögon har det nu gått sex veckor för länge för att det ska vara rimligt.

Inte för att just jag är särskilt viktig i det här, men jag tänker mig att grabben kan få en vecka till, innan jag tröttnar och låter hans blogg gå samma öde till mötes som så många andra, ut ur min intressesfär.

Så:
Kom igen nu Ken! Menar du allvar så berätta, eller säg helt enkelt att du fegar ur.

4 reaktioner på ”Poker i bloggosfären”

 1. Har du glömt att du själv stod överst på barrikaderna när det gällde att försvara Kenta?
  Jag blir aldrig riktigt klok på dig Aaron.
  Det verkar som att du bara handlar i stundens ingivelse liksom. Det här ordförandeskapet i Svepof t.ex. Maken till fiasko har väl sällan skådats. Ni lyckades t.o.m. sämre än den tidigare styrelsen gjort. Hur fan det nu ska vara möjligt…

  Och ang. Kenta…glöm inte att det fortfarande bara är rykten på nätet…

  1. Nej Roffe, jag minns mycket väl.
   Och jag står fast vid att jag inte försvarade Ken i sig, eller handlingar han gjort, bra eller dåliga. Däremot tog jag avstånd från att folk i allmänhet såg hörsägen som fakta, och då precis som nu anser jag inte att man ska döma folk på just hörsägen.

 2. Du yrar alltså fortfarande om ”hörsägen”?
  Stackars pojk. Dags att återvända till planeten Jorden.
  Om du själv tror att pokersverige behöver folk med skygglappar större än Blekinge i styrelsen, så är du klockrent rätt man för jobbet.

  Trist, Aaron. Jag gillade faktiskt dig en gång i tiden.

  1. Jag ger gärna upp här. Det vore kul att bli överbevisad. Jag hoppas faktiskt att någon gör det.
   Jag nöjer mig med en länk.
   Visa var någon säger: ”Jag var med om det som hände, och jag vill berätta min syn på händelsen”.
   Jag hoppas att jag har fel. Jag hoppas att någon har haft mod nog att berätta sin syn på händelsen.
   Jag har inte hittat den.
   Var ska jag leta?

   Eller är den enda förstahandskällan fortfarande Ken själv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.