Förändringar

Det kommer bli lite förändringar här snart. Framför allt kommer jag nog att lägga ner den här bloggen på det här stället och fortsätta på annat håll. Exakt hur det kommer gå till återkommer jag med under veckan. Det hänger nämligen lite på hur det går att flytta innehåll och annat till det nya stället.

Tills dess kommer en del att försvinna härifrån. Men det poppar upp snart igen. Det gör till exempel att kommentarerna till det här inlägget kan verka lite underliga, då de inte har med texten att göra. Det är för att jag inte gillar att ta bort kommentarer. Skyll på mig om du inte fattar sammanhanget helt enkelt.

Vi hörs!

6 reaktioner på ”Förändringar”

 1. Intressanta tankar du tar upp. Själv var (och till viss del fortfarande är) jag kluven i frågan om valberedd kontra listvald styrelse. (Nu vet jag vad du syftar på med sätt att välja, eftersom jag är insatt i SFS. För den oinsatte kan din text kanske vara svår att ta förstå.)

  I slutändan föll det min röst på att bevara listval, åtminstone ett tag till, på två argument. Dels är det stora förändringar i övrigt inom SFS nu, vilket gör att det är bäst att låta detta få ta fokus innan ett nytt sätt att välja styrelsen introduceras på. En del hävdar att detta inte är en stor förändring, men det är trots allt organisationens verkställande organ och hur det ska väljas och det är en stor fråga.

  Det andra argumentet är styrelsens storlek. Den är förvisso inte 23 ledamöter, som den var för inte så länge sen, men 15 är fortfarande en stor styrelse (varav 13 väljs med listval). Detta är en så pass stor styrelse att den med fördel bör vara representativ mot medlemmarna. Listval är ett sätt att garantera representativitet.

  På sikt tror jag det är bäst att styrelsen minskar lite till i antal, och då bör de väljas genom att valberedas.

  1. Det handlar faktiskt inte bara om valberedd styrelse kontra listval, det är just därför jag inte skriver ut det. De konkreta förslag som kommit upp kring styrelsevalet tror inte jag kommer förändra hur man förhandlar fram styrelsen på något väsentligt vis. Det jag är tveksam till är att man i princip accepterar att företrädarna väljs på ett ostadgat vis, och att man överlåter valet till några få personer, förhandlarna. Det problemet löser man inte genom att valbereda i sig. Det jag menar att man bör göra är att fundera kring hur man vill att den demokratiska processen inför valen ska gå till, och sedan stadga den så, oavsett om man har kvar listvalet eller inte. Men jag kan inte påstå att jag har en bra lösning på det, jag funderar på hur man kan göra i alla fall. 🙂

    1. Ja. Det kommer komma upp igen på aaronaxelsson.se inom kort. Ska bara se till att det blir indexerat på rätt sätt och så.
     Jag kan dölja din kommentar här om du vill?

 2. Faan vad bra att ni kunde införliva dessa intetsägande bokstäver till att bygga ett starkt Pokerförbund. jag är djupt imponerad och planerar faktiskt att ta livet av mig själv, bara för att ni är så jävla bra.
  Så jävla bra alltså. Så jävla bra. Kan du skicka en autograf innan jag hänger mig Aaron?

  1. Alltså Rolf, nu har du verkligen gått över gränsen, så mycket att jag har svårt att förstå att du ens kunde komma på tanken att göra något sånt här. Att dessutom iscensätta det är bara för mycket.
   Jag vill tro att det är ett skämt som bara har blivit helt jävla fel, men jag kan inte tro att ens du skulle tycka det är roligt att berätta för en person som du aldrig träffat eller haft någon egentlig kontakt med, som du inte känner och som inte har med ditt liv att göra, att du anser den vara ansvarig för att du tänker ta ditt liv.
   Jag tycker inte att det här är mitt ansvar, men är det här ett rop på hjälp så säg till. Jag har naturligtvis inte mage att låta dig gå igenom med något sånt här. Jag tycker illa om dig för att du lägger det ansvaret på mig, men jag har inget val. Ska jag försöka få någon att ta hand om dig, är det var du behöver?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.