Nytt kort – mantackar

Jo, jag fick visst en nytt kort från min bank.

Det är väl inte så mycket med det kan man tycka. Och det är det faktiskt inte. Men de lägger fram det på ett lite intressant sätt.

Om man skaffar sig ett helt nytt konto, och kopplar ett kort till det så är standardutgivaren Visa. Vill man ha ett annat typ av kort får man helt enkelt säga till. Så gjorde jag den där gången det skedde för, ja, ett tiotal år sedan.

Man skulle kunna tänka sig att det indikerar en vilja att antingen ha en viss utgivare (av någon anledning) eller att inte vilja ha en viss utgivare (av nån anledning).

Nu tar tydligen min bank bort MasterCard ur sitt sortiment. Ja, så kan det ju vara. Men att presentera det som något positivt känns konstigt, eftersom alla som har MasterCard i dag har gjort ett aktivt val att använda just dem. Som sagt, det borde tyda på en vilja av något slag.

Jag vet inte var jag vill komma med det här. Kanske att jag borde byta bank. Visst, det spelar inte så stor roll, men min ”gut feeling” säger mig att man inte ska använda Visa. Jag kan inte belägga det med något, jag kan inte motivera det bättre, det känns bara fel.

Vi får se.

DSC00733-1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.