Nyårslöften

Nyårslöften. Ja, de är väl tänkta att man ska ingå dem med sig själv för att man ska bli en bättre människa under det kommande året. Som jag förstått det så brukar de flesta såna spricka redan i januari.

Själv har jag provat konceptet ett par gånger. För två år sedan lovade jag till exempel att jag skulle läsa en bok i veckan. Det sket sig fort. I januari tror jag till och med. Det blev omkring 20 böcker under året i alla fall, nästan en varannan vecka kan man säga, om man vill vara snäll. Jag är ganska nöjd med det. Speciellt eftersom två av böckerna var över tusen sidor långa. Samtidigt kändes det som att jag under 2012 gärna kunde slippa ett debacle till, så då blev det då inget löfte. Bra så.

I år har jag tänkt göra ett försök igen. Precis som för två år sedan handlar det om att göra något jag tycker om.

Därför. Under 2013 ska jag åtminstone en gång i månaden:

  1. Äta något jag aldrig ätit förut
  2. Dricka något jag aldrig druckit förut

För att det här ska bli nåt vettigt av finns det såklart lite begränsningar och specificeringar.

Vad gäller ätandet så kan det innefatta en specifik rätt jag inte ätit tidigare, men inte en variant på en rätt jag stoppat i mig förut. En räkmacka kommer alltså inte räknas, inte ens den på Casino Cosmopol i Göteborg, för en sån har jag ätit tidigare. Däremot skulle fårögon helt klart räknas. 🙂

Drycker då. Jag kör på lite samma sak men här är det svårare att avgränsa på ett bra sätt. Jag menar, det är klart att olika årgångar på ett riktigt fint vin skulle kunna räknas, men den nya årgången av The Black Tower? Nej, fasen heller.

Jag skulle inte ha något alls emot att få lite hjälp här. Både med idéer på vad man borde prova, och sällskap när jag testar det. Så har du något på lut som du tror jag skulle uppskatta, tveka inte att lämna en kommentar eller föreslå en middag eller ett dryckesmöte (Här). Målet är såklart att jag ska njuta av mer god mat och dryck, så även om du föreslår något jag redan provat är jag sällan motståndare att prova saker igen i gott sällskap, så oroa dig inte för det.

3 reaktion på “Nyårslöften”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.