Mitt första nyårslöfte: #EnBokIVeckan

Jag har för första gången i mitt liv avgett ett nyårslöfte. Jag har aldrig gillat hela den grejen, mest för att jag inte sett det som en tillräcklig motivation för förändring. Men nu tror jag att jag hittat något som jag faktiskt vill också, så att det kan hålla.

Tanken är att jag under 2011 ska läsa åtminstone 52 böcker. En i veckan alltså. När jag funderat efter lite skulle jag tro att det är en dryg fördubbling av antalet böcker jag normalt läser, mellan 20 och 25 på ett år.

Jag har satt upp lite regler för mig själv och för ”utmaningen”, såklart.

  1. Jag läser på svenska eller engelska. Böcker som är skrivna på engelska ska läsas på engelska, alla andra på svenska.
  2. En bok i veckan är inte lika viktigt som 52 böcker på ett år, men målet bör vara att ligga före. Det främst för att ge utrymme att även kunna läsa längre böcker som jag inte hinner få mig till livs på en vecka.
  3. Jag får räkna böcker jag läst innan 2011 tog sin början om jag väljer att läsa om en sån, men en bok kan bara räknas en gång under året.
  4. Bara böcker jag både börjat och helt avslutat under året räknas. Det är ok att inte läsa klart en bok jag inte gillar, men den räknas i så fall inte till de 52. Det gör heller inte den bok jag nu är mitt inne i.

Man ska kunna följa vilka böcker jag läser hos tjänsten LibraryThing. Där är det också tänkt att jag ska skriva nån rad om varje bok. Vad jag gillade och inte gillade typ.

Häng med mig, peppa mig och ge mig tips!

Förhoppningsvis kommer det här bli riktigt roligt. För mig i alla fall.

3 reaktioner på ”Mitt första nyårslöfte: #EnBokIVeckan”

  1. Men! Jag såg ju fram emot en kort minirecension av alla böckerna här på bloggen. Varför inte? Det är väl snabbt fixat? Typ – ”Nu börjar jag med boken X av författaren Y”. Nästa vecka – ”Boken X handlade om […] och den var dålig”.

  2. En bok i veckan alltså, inte dåligt. Jag som tycker mitt nyårslöfte med 1 bok / mån + 6 extra under juni, juli, aug är mycket. (18 totalt) Gäller att du inte väljer Da Vinci-koden tjocklek på böckerna då, hehe. Läste själv ”Vilja av sten” skreven av Aron Ralston under januari. Tycker du kan slänga in den som en av dom där 52 böckerna. Riktigt bra. Den hade dessutom biopremiär i fredags (127 timmar heter den då = http://www.imdb.com/title/tt1542344/ ) och har fått riktigt bra recensioner + en oscar. Så, det är mitt boktips. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.