Kategoriarkiv: Malta

Den här avdelningen på min blogg kommer handla uteslutande om livet på Malta, där jag just nu bor och jobbar. Här hittar du bilder på en väldigt rolig semesterort, tankar kring hur det är att jobba utomlands, och en del tips på vad man bör göra om man är här och semestrar.
Hör gärna av dig om det är något särskilt du skulle vilja att jag tog reda på eller tipsade om.

Trevlig läsning.

Aaron är på Malta

Det här blir mitt andra inlägg i min nya kategori; Malta. Det är väl dags nu när jag kommit fram och börjat bo in mig på ön.

I den tänkte jag berätta lite hur mitt liv på Malta ser ut, vad jag sysslar med, och kanske ett och annat tips till dig som är på väg hit för att semestra. Vi får se vad det blir av det.

Jag tror vi börjar med lite bilder.

Cisk. Den lokala lagern. Väl värd att prova.

Kinnie. Den andra typiskt maltesiska drycken. Apelsinläsk med en lite bitter ton. Riktigt god, tycker jag.

Det byggs mycket på Malta, men husen ”förfaller” också snabbt. Just den här gamla pärlan ligger på en bakgata till The Strand, och visar ganska bra hur det ser ut bakom ”The Seafront” med dess 10-våningshus.

Och så här ser en typisk gata ut när man kommer in i bostadsområdena.

Är man ute efter fest så har man kommit rätt. I Paceville är krogarna öppna varje natt. Spriten är billig och folk är väldigt trevliga.

Från Level 22, en bar/lounge längst upp i Maltas högsta hus, har man en spektakulär utsikt att akompanjera en flaska champagne eller nåt liknande.

The Strand. En del av den långa strandpromenaden, som mycket väl kan vara en av de finaste delarna av Malta.

Här har vi Blue Lagoon. Ett badparadis på ön Camino vid Maltas norra spets. Kristallklart vatten och massor med folk, men värt ett besök.

För det här är en vanligare syn om man åker båt runt Malta.

Och här har ni utsikten från min balkong. Mest för att ”rub it in” lite. 😉

Ibland är livet omvälvande

Just nu sitter jag på en flygbuss mot Skavsta. Där ska jag vidare till Malta, för ett förbesök på ön som om en månad blir mitt hem.
Det är ganska omtumlande. Minst sagt.

20120412-123939.jpg

Först och främst känns det spännande, roligt och inspirerande. Ett nytt land. Ett nytt jobb. Och helt klart ett utmanande jobb. Sol, värme och hav.
Ett riktigt bra upplägg helt enkelt.

Men på nåt sätt känns det vemodigt också.
Jag flyttar från Sverige med alla de människor och platser jag älskar.
Min familj, som är väldigt viktig för mig, kommer längre bort. Det kommer bli svårare att träffa min lille systerson, som för mig är helt fantastisk.
Jag kommer att sakna Sommarnöjet. En av de finaste platserna på jorden, och min trygghet och andrum.
Jag kommer att sakna det liv jag byggt upp i Stockholm, och alla de människor jag lärt känna under mina två år här.
Jag har fortfarande lite av en hatkärlek till staden, och vissa saker är jag glad att slippa.
Men samtidigt. Kommer det gå att ersätta fotboll med strtxi på O’Learys Gamla Stan? Surkål och confiterat fläsk på Bistro Berns? Ölkvällar på Prima Cucina? Middagar i Kallhäll? Bortaresor med EF Sthlm? Skitsnack på Monks Wine Room?

Ja. Det är klart att det kommer gå. Kanske inte rakt av, men med annat lika bra. Jag kommer sakna mycket, det är helt klart. Men jag kommer säkert få massa nya saker att älska.

Jag tror att det som känns mest konstigt är att jag inte har en aning om vad det är jag får istället. Jag har aldrig varit på Malta. Jag vet inte hur det ser ut, hur stämningen är, vad som händer där.
Mina enda referenspunkter är Melodifestivalen, en Wikipediaartikel och några utlåtanden från vänner och bekanta.

Shit. Vad har jag gett mig in på?