Littoringate-skandalen

Mmhmm… på temat Vatten alltså, gör jag en referens mellan Tottos avgång och den där vatten-skandalen som ägde rum i USA med start -72 och som fick nån politiker att avgå -74. Det finns tydligen en koppling, och det svenska ordet ”skandal” översätts som vi alla vet till engelskans ”gate”.

Skit samma. Aftonbladet har i alla fall i princip erkänt att den 30-åriga kvinnans berättelse inte var riktigt sann. Hur ska man annars tolka att det hade räckt med en dementi från Totto för att inte publicera storyn?

Littorin säger att han hoppades att stoppa publiceringen genom att inte prata med Aftonbladet och att inte ange alla orsaker till sin avgång på presskonferensen. Hur påverkade hans agerande Aftonbladets publicerings-beslut?

– Vi ville prata med honom om kvinnans uppgifter. Det var därför vi sökte upp honom innan han avgick och dagen efter att han avgick publicerade vi uppgifter om att det kunde finnas andra skäl till att han avgick än de han själv hade uppgett. Hade Sven Otto Littorin sagt att han absolut inte köpt sex av den här kvinnan så hade vi inte publicerat uppgifterna.

Hela artikeln här.

Och visst låter det troligt egentligen, på nåt sätt.

Alltså, det är klart att han gjort nånting som bör resultera i hans avgång, men jag känner mig inte alls säker på att det är just ett sexköp som är det verkliga skälet. Med tanke på hur illa hela grejen sköttes från Moderaternas sida känns det snarare som att det här var ett enkelt sätt att göra sig av med en icke önskvärd person. Man slänger inte ut folk i kylan på det här sättet annars. Som partiledare tar man på sig ansvaret. Inte så att RajRaj själv borde avgått, men efter, i direkt anslutning till, presskonferensen där avhoppet meddelades tar man vid och förklarar hur och varför partiet har agerat, och svarar på de frågor som naturligtvis uppkommer.

Frågan är väl bara om vi nånsin kommer få reda på vad den verkliga anledningen till Littorins avgång var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.