Konstig dag

Det började ganska bra i dag. Jag var lite sur över att jag inte hade nån fil hemma, men sånt är ändå överkomligt. Efter det har det faktiskt mest gått utför. En våg av vemod slog mot mig på väg hem från lunchen, och det toppades av att Problemet också var i den sinnesstämmningen. Om man erkänner plattityden att ”misery loves company” borde ju två kverulanta och nedstämda människor dra ner varandra snarare än peppa upp. Jag vet inte, men det är nog inte en helt felaktig analys av vad som hände.

Nu sitter jag här och lyssnar på Tom Waits och funderar en massa. Det här missnöjet med mitt liv börjar komma till mig allt oftare. Jag tror jag måste ta tag i det på riktigt snart. Hitta något som känns meningsfullt att göra på dagarna kanske. Jag öppnade upp för att jag lider av akademikersjukan. Jag har funderat lite mer på det och tror att jag inte har helt fel.

Jag tror att studier till viss del gör människor bittra. Sättet vi lär oss saker på och de förväntningar på livet vi blir itutade under vår studietid gör att man sätter upp för höga förväntningar på livet. Inget duger riktigt, för det finns alltid något bättre att ta sig till. Man blir aldrig riktigt färdig och aldrig riktigt nöjd. Det finns alltid fler kurse att läsa, det finns alltid bättre betyg att få medan man pluggar, och efter det finns det alltid ett bättre jobb, en högre lön och så vidare. Ibland önskar jag att jag skulle kunna nöja mig med ett jobb vilket som helst och bara ta det lugnt. Men jag vet att jag inte funkar så.

Jag har också funderat på hur många människor jag drivit bort från mig de senaste åren. Helt medvetet och på ett inte allt för snyggt sätt. De flesta är såna jag inte direkt saknar, men vissa personer ångrar jag ändå att jag varit på hård mot. Å andra sidan har det känns som att jag i de tillfällena inte haft nåt val. Väldigt egoistiskt, jag vet.

Jag vet inte alls var jag skulle vilja komma med det resonemanget, så jag lämnar det där för vidare eftertanke. Troligen är det nog bara ett uttryck för att min självkänsla just nu inte är på topp.

En reaktion på ”Konstig dag”

  1. Nu tycker jag allt att du är lite väl bitter.
    Med din erfarenhet och kunskap borde du hur lätt som helst kunna få ett bra jobb.

    Att det sedan inte är ditt drömjobb på första försöket, det tror jag inte du kan begära av något jobb. Om det inte råkar vara så att du startar eget 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.