Kiva – pengarna börjar rulla in

Via företaget har jag blivit indragen i en lånekarusell. En bra sådan såklart.

Några av kollegorna (Kristoffer, Michael, Stefan och Magnus till exempel) har fått mig att börja ge ut ”microlån” via Kiva. Alltså, man lånar ut en liten summa, i det här fallet $25, till någon i ett utvecklingsland, för att de ska kunna starta upp en egen rörelse och i slutändan försörja sig själv. Jag är alltså ungefär som en riskkapitalist, fast utan chans att tjäna pengar på det för mig. När jag började var jag lite tveksam till konceptet om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker att det är en riktigt bra tanke, att låna ut pengar till folk för att starta företag, men jag var osäker på om man faktiskt skulle få några pengar tillbaka.

Men i dag när jag kom till jobbet låg det ett fint litet mail i inboxen från Kiva, där det stod att en av mina två låntagare har börjat betala tillbaka. $6,25 har ramlat in på mitt Kivakonto. Det tycker jag är roligt, då det borde tyda på att det går bra för mör mina låntagare.

Nu är min plan att under nästa månad vara med och delfinansiera åtminstone två projekt till, och självklart att återinvestera de pengar jag jag får tillbaka. Du kan följa min karriär som lånegivare på min Kivaprofil. Jag tycker verkligen att du också ska öppna ett konto och prova på. Jag vet inte om jag skulle kalla det roligt, men det är absolut tillfredsställande att hjälpa människor på det här sättet.

Studsa nu iväg, och lämna gärna en kommentar här om hur det går för dig. Vill du får du såklart gå med i vår grupp på Kiva också. 😉

4 reaktion på “Kiva – pengarna börjar rulla in”

  1. Nona Mills23 December 2010salam ukhwah. saya suka baca blog yg menitik beratkan soal agama.menasihati itu bukan langkah yg mudah apatah lagi mahu mengajak manusia supaya berubah ke arah yang lebih baik. tapi ini merupakan satu wadah yang bagus untuk di tatapi dan di hayati bersama. tahniah buat admin. saya stuju, mereka yang belajar dari sekolah agama pun, manusia.terdedah kepada syaitan dan dosa.smoga kita semua sentiasa dilindungi-Nya. wallahualam . .

  2. több gasztroblogot is olvasok, a Cés V még mindig a kedvencem mert 5 év után is ugyanazt adja: nem kioktat, nem lenéz, nem megmond, nem kritizál! Csak főz, tippeket ad, lelkes és szerény!még sokszor 5 évet kívánok! :o)) Zs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.