Jobbig helg

Två jobbiga fotbollsförluster, ett par fyllor, för lite sömn och en sjukt frustrerande dryg timme i en bilkö på E4 tog jag mig i alla fall till slut till jobbet, en kvart sen.

Så nu sitter jag här och har ångest. Gillar inte sånt. Att komma sent och att inte ha koll på vad jag ska göra, men på nåt sätt är allt lite fel just nu. Varje dag vid 12, 13 och 19 sitter jag på helspänn och väntar på att nån ska ringa från jobbet och fråga var jag är. Jag går igenom min mail flera gånger i veckan för att se om jag är inbokad på nåt pass. Trots det har jag hela tiden en känsla av att jag missat nåt. Och när jag nu då äntligen var säker på att jag skulle jobba, och när, så lyckas jag hamna i en sjuk trafikstockning som resulterade i att resan från Jönköping till Norrköping tog ungefär dubbelt så lång tid som den brukar.

Det är riktigt jobbigt att nån, några eller kanske till och mad alla här tycker att jag är en slarver. Det stämmer inte överens med min bild av mig själv, men jag förstår varför de tycker så. Fast jag vet inte hur jag skulle kunna ändra på det. Om jag så skulle vara i tid varenda pass i ett år så har jag ju ändå satt en bild av att jag inte är i tid, och det ser jag som ett problem. Men hur löser man det? Hur får man ordning på ett rörigt liv liksom?

2 reaktioner på ”Jobbig helg”

  1. Hur får man ordning på ett rörigt liv frågar du? Man städar, man städar först runt omkring sig, man slänger allt man kan, man dammsuger och diskar, man städar garderoben grundligt, alltså en riktig storstädning. När ALLT är fläckfritt städar man sig inuti. Då skriver man en lista: Jag är bra på… Jag är dålig på… Jag vill… Jag vill inte… När man är klar förstår man hur man vill vara och vad man vill göra. Då skriver man en ny lista: En ”Jag ska-lista” med de viktigaste punkterna över hur man vill vara och vad man har för mål att uppnå. Men man måste skriva Jag SKA….
    Sen blir man så och när man bir så för sig själv då blir man så för alla andra också!
    Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.