Jag fattar inte

Uttrycket ”Svenne-Banan” verkar ha blivit hippt som fasen att använda. Katrin Zytomierska gör det hela tiden, Promoe släpper låt som hete så, var och varannan som syns eller hörs i media använder det.

Min fråga är bara, vad betyder det?

Jag fattar att det är nåt slags nedsättande uttryck för svenskar, men vad betyder det?
Vad har en banan med det hela att göra, till exempel? Det går mig verkligen helt förbi.

Banan?

Sen kan man ju såklart undra lite över varför det plötsligt blivit hippt att prata nedsättande om svenskar. Det fattar jag inte riktigt heller, men jag tänker mig att det är nån slags ”Jag är inte vanlig, och tycker att villa-Volvo-hund-och-barn-livet verkar töntigt”.

Eller har jag helt fel här?

Banan? Vilken idioti.

4 reaktioner på ”Jag fattar inte”

  1. Ännu konstigare i sammanhanget är att denna låt spelas i dansk radio. Och precis nyss annonserade de att han kommer till studion för intervju. Vad ser danskarna i Svenne-Banan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.