Jag är inte ens ute längre!

Det här inlägget kan gå åt flera håll. Jag har inte riktigt bestämt mig nu när jag börjar skriva åt vilket håll jag vill att det ska gå. Så jag testar, och ser om det blir nåt alls. (Det blev det ju uppenbarligen, annars hade du ju inte läst det här.)

Sedan nyår (tror jag) har sidan PokerListings.se haft en ”Inne och ute-lista”. Tre personer eller händelser som de tycker är inne, och tre de tycker är ute. Allt gott så långt. Jag gissar att drivkraften bakom listserien är att få inlänkar, och på så sätt få fler besökare (läs= mer exponering av reklam). Allt gott så långt också, även om det är anledningen till att jag inte kommer länka till dem. De är lätta nog att hitta ändå.

Att jag skriver om det här nu är att jag förra veckan hamnade på deras utelista. En stor händelse för en attentionjunkie som mig. Motiveringen löd:

3. Aaron Axelsson
Han kom som ett yrväder till förra årsmötet och hade ett färgdrag i en svångrem om halsen. Aaron Axelsson lovade att få ordning på Svepof, men hans tid som ordförande blev ett enda stort jaså.

Den här veckan är jag inte med alls, tråkigt nog. Men strunt i det nu. Det är inte det jag vill säga med det här.

Jag har två saker jag vill ta upp med anledning av det här. Det första är riktat rakt mot PokerListings, och i den andra saken får de helt enkelt vara en av flera måltavlor jag kunde valt.

Det finns egentligen bara en sak jag inte gillar med de här listorna; de skrivs anonymt. Det är, enligt mig, ett väldigt tveksamt beteende. Jag tycker det är ok att peka ut folk som visar upp sig nog för att kunna hamna på en sån lista, så länge man står för det. Som det är nu är de här listorna ganska snälla, så det faller väl än så länge bara under kategorin ”allmänt fel ute” alternativt ”lite småfegt”. Problemet kommer om och när de säger något som faktiskt biter. Då är det istället riktigt jävla fel att inte sätta ett namn på åsikten. Nu går det som sagt att vifta bort det som trafikhorande.

Edit: Efter det här inlägget har PokerListings faktiskt erkänt att det inte var så snyggt att inte sätta ut namn, så nu för tiden signeras listorna av Erik Sylvén. Mycket bra agerat tycker jag, att ta åt sig och rätta till! Så nu finns det länkar här också. 🙂

Den andra grejen gäller vad de faktiskt skriver om mig. Jag tänkte helt enkelt passa på att ge ett litet ”försvarstal”, eller vad man kan kalla det. (Jag tycker inte att jag har något att försvara. Andra gör tydligen det.) Det här riktar sig alltså inte specifikt mot PokerListings, det finns andra som uttryckt liknande åsikter.
Jag är inte helt säker på hur jag ska tolka ”färgdrag i en svångrem runt halsen”. (Tror de att jag ville strypa mig? Varför hade jag ett bälte om halsen? Verkar lite konstigt.) Nånstans tror jag att det innebär att jag skulle göra saker ”bra” igen, och det är just det som är problemet.

Jag har hela tiden vetat vad jag ville göra med det halvår jag blev satt att leda Svenska Pokerförbundet. Det är också det jag gjort. Jag tycker själv att det blev för lite gjort, allt för mycket tid gick åt till att reda ut andra saker. Saker som inte borde behöva ta så mycket tid. Dessutom har jag inte kunnat ge förbundet så mycket tid som jag velat, av flera anledningar. Det om det. För det de uttrycker här ovan är att jag enligt dem gjort ”fel” saker.
Det är helt klart anmärkningsvärt. Det är nämligen så att det årsmöte som valde mig och min styrelse gav oss fria händer att göra precis vad vi ville. Det är också så att, bortsett från den lilla grupp som tillslut la förslaget på min styrelse, har ingen frågat mig varken vad jag är bra på eller vad jag vill med förbundet. Ja, jag berättade lite, som i väldigt lite, på årsmötet. Förutom det är vet folk helt enkelt inte vad mitt mål är.

Jag kan tycka att man kan ha överseende med ett av de två beteendena, men inte båda samtidigt. Ser man inte till att ge folk ett riktigt uppdrag alternativt verkligen vet vad personen man väljer kan och vill, så får man helt enkelt skylla sig själv när det inte blir som man tänkt sig. Though luck.

I maj kommer vi hålla ett medlemsmöte i förbundet. Det finns några saker som inte avhandlades på årsmötet, så vi kommer behöva ett möte till. Till dess kommer det jag föresatt mig att göra vara färdigt. Sen är det såklart upp till medlemmarna att bestämma vad man gör med det. Jag kan tänka mig att resultatet kan vara en besvikelse för en några, jag har åsikter som skiljer sig från majoriteten (i alla fall om man kollar på de som uttrycker sina åsikter), men det kommer vara något som är bra att bygga på.

Nej, nu har jag skrivit länge nog, och jag orkar inte gå in på vad jag vill med förbundet i slutändan. Det får bli ett senare inlägg.

Till dess,
Formalisten  – Over and out!

5 reaktioner på ”Jag är inte ens ute längre!”

 1. Trist att de skriver så om dig, även om jag inte är insatt i ämnet så kan jag i alla fall sprida lite ljus över formuleringen ”Han kom som ett yrväder till förra årsmötet och hade ett färgdrag i en svångrem om halsen”, det är taget från Hemsöborna. Den första meningen i boken är nämligen ”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett Höganäskrus i en svångrem runt halsen”.

 2. Haha!
  Det är såklart fantastiskt pinsamt för mig att jag inte kopplade den referensen. Jag har ju till och med läst boken, även om det var ett tag sen.
  Jag får kanske tänka om lite, lite granna om de där på PL. Antingen har de ju tur när de skriver, eller så har de faktiskt snappat upp att det är få saker jag uppskattar så mycket som referenshumor, en kategori det här i så fall får falla in i.

 3. Hej Aaron,

  Du har helt rätt i att det inte ser särskilt snyggt ut med anonyma listor av den här typen, så jag har tagit till mig av din kritik och satt ut mitt namn på dem.

  Så nästa gång du hamnar på listan vet du till vem du ska vända dig. =)

  Mvh
  Erik
  PokerListings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.