Kategoriarkiv: Internet

Företag på Twitter

Alltså. Jag förstår varför företag och organisationer känner att de behöver finnas på sociala medier, och för en del av dem är det säkert bra. Det går säkert att få ut nåt vettigt ur en närvaro där. Man kanske kan få en eller några kunder att tycka lite bättre om företaget än de gjorde innan.

Men ja, för mig är de mest i vägen. Som om att jag skulle kontakta en kundtjänstavdelning på Twitter, på allvar? Haha! Nej men snälla nån. Jag vill väl i så fall antingen:

  • Prata med en människa

eller

  • Förklara mitt problem med fler än 140 tecken

och

  • Aldrig offentligt

Vilka är de, som faktiskt kontaktar företag via Twitter, Facebook eller (haha) Instagram?

Skit samma. Här kommer en lista på de företag och organisationer jag följer på Twitter. Det är alltså 26 stycken, av 1 329 totalt (just nu):

@Swedish_Match för att en vän jobbade där, och de gör glada tillrop när jag twittrar om snus.
@mynewsdesk för att en vän jobbar där.
@SFS_officiell mest av, ja, lojalitet eller nåt sånt.
@Google_Sverige en gång sa de en intressant sak, så jag hoppades att de skulle göra det mer.
@svenskafreds för att det är Sveriges bästa förening!
@SEOforumse är jag inte helt säker på varför. Kanske lojalitet där också, typ.
@fumlaren för att det är ”mitt” konto.
@strtxi för att det är mitt konto.
@eastfront för att ha lite koll på vad som händer.
@OstersIF och samma sak här.
@roedjavlarna och en till…
@wordon_se ett systerföretag till min förra arbetsgivare.
@svepof för att jag startade kontot en gång i tiden.
@FrittSpel för att det är mitt väldigt avsomnade konto till en sajt som jag glömde förnya och som nu är snappad…
@sokmotorkonsult mest för att kunna RT:a saker enkelt.
@liu_universitet för att det är en vän som har hand om kontot.
@GFDnu för att Jonas verkar vara en hyvens kille så följde jag tillbaka.
@WebGuidePartner för att det är typ min nuvarnade arbetsgivare.
@PerformIQ för att en vän satte igång det och bad mig följa.
@Webbevakning jag vet inte riktigt, men jag tror att jag följde tillbaka för att jag gillar Anna-Carin
@fortheloveofseo och samma sak här som på förra.
@BRATH_AB MAGNUS BRÅTH
@svanen för att en vän jobbade med kontot förut.
@Webbdo jag vet inte ritkigt.
@sfsfum för att det var jag som startade kontot för nåt år sen.
@FSkolhuset för att jag verkligen ville att de skulle lyckas.

Ja, så är det med den saken. Kul, eller hur?

Strukturförändringar!

Haha. Den rubriken gillar jag. Den känns väldigt seriös.

Det jag ska berätta nu är inte alls så seriöst.

Jag har efter mycket funderande bestämt mig för att göra lite förändringar i min ”webbnärvaro”, som folk gillar att kalla det.

Den här bloggen kommer snart få sig nån typ av ny design skulle jag tro. Det är det lilla. Det stora är att jag förmodligen kommer sluta skriva här helt, för att jag inte tar mig tid, och för att jag nu startat en ny blogg!

Wohoo!

Min nya blogg kommer bara handla om sökmotoroptimering. Inget annat. Nästan. Mest SEO blir det i alla fall.

Den hittar du på Sökmotoroptimering med Aaron Axelsson. Gå och kolla!

Förutom den, så är tanken att om det skrivs något här, så blir det lite ”tramsigare” saker. Ungefär som tidigare alltså. Kanske tar jag tag i Malta-bloggandet här. Kanske.

Ja, sen finns jag som alltid på Twitter: @StandardAaron, och på aaron.nu, där jag har min Tumblr-blogg. Den är också eftersatt.

Häng med mig på nya äventyr!

Tack för Helens adress, Svenska Dagbladet

Det trillade ner ett borderline-spam-mail i min inkorg just. Borderline för att jag en gång har godkänt Svenska Dagbladet att skicka mail till mig, men också senare avregistrerat min adress.

Just det spelar inte så stor roll. Så här såg mailet ut i alla fall:

Jag klickade på länken, mest för att se vad jag skulle få betala för att få Svenskan skickad hit ner till Malta. Det var då jag blev lite förvånad. Formuläret för att beställa tidningen var nämligen redan ifyllt. Men inte med min adress, som man skulle kunna tänka sig att de sparat och så. Nej, utan till en Helen C. Allt finns med där. Adress, telefonnummer, e-postadress. Och de stämmer. Det bor en Helen C på den adressen.

Det här skulle jag säga är riktigt dåligt av Svenska Dagbladet. Jag kan inte riktigt avgöra om stackars Helen är förifylld för alla som får det här mailet, eller bara för mig, men jag gissar på att Svenskan i dag har lämnat ut hennes kontaktuppgifter till ett par hundra tusen föredetta prenumeranter eller nåt sånt.

Skärpning! Sån här får inte hända. Släng ut ert spamsystem och köp ett nytt. Direkt!

 

Uppdatering!

Jag drog iväg ett mail till den adress som Svenska Dagbladet visar på sin sida om PUL, personuppgifter och Cookies; personuppgiftsombud@svd.se

Då fick jag det här svaret

Det gjorde det verkligen inte bättre.

Så jag vidarebefodrade mailet till deras chefredaktör och ansvariga utgivare, men hon var på semester till augusti, så det fick gå till den tillförordnade chefen, och därifrån har jag inte fått svar än. Vi får se hur det går.

(Visst var jag lite härligt dryg i mitt första mail va?)

Ett steg närmare

I dag kan man på till exempel DI läsa att Alliansen äntligen verkar vara hyfsat överens om hur den svenska spelmarknaden ska hanteras i framtiden.

Nu ska man nog inte springa iväg för snabbt här. Det kommer inte hända nånting den närmaste tiden. Men det finns i alla fall en samsyn kring delar av marknaden, och det är bättre än inget som det ser ut nu.

Det som är lite spännande i just det här fallet, är att det är uppenbart att de två sidorna som finns i Alliansen så tydligt har kommit från två håll, och har helt olika syfte med att förändra regleringen.

Kristdemokraterna, de som tydligast förespråkar att behålla dagens statliga monopol på spel, vill nu reglera spel på Internet, med motiveringen att staten behöver få kontroll över spelandet där. Deras syfte är att i framtiden kunna sätta upp hårdar regleringar i alla aspekter av spelbranschen.

Moderaterna däremot, som är de som drivit på frågan mest, gör det snarare för att kunna avreglera redan reglerade områden av spelbranschen. Tanken är att om man börjar med att tillåta icke statliga bolag att bedriva spelverksamhet i Sverige, om än bara på Internet, så har man också öppnat en dörr för att släppa in dessa på ”livespel”, som kasinon, spelautomater och klassis bookmaking.

Själv hoppas jag att det går Moderaternas väg. Men dit är det ännu längre. Klart mycket längre.

Jag är en nöjd kund

I onsdags satt jag och slösurfade lite, och fick för mig att handla lite kläder. Kollade runt och hittade webshoppen c/o Carl som säljer herrkläder.

Trött som jag var klickade jag i fel storlek på en av varorna, vilket jag upptäckte när bekräftelsemailet ramlade in i inboxen.

Jag suckade direkt och förbannade mig för att jag handlat på nätet. Jag tänkte att jag nu skulle få struls med returer och sånt. Men jag drog iväg ett mail där vid halv ett-tiden, förklarade vad som hänt och undrade om det gick att lösa.

Vid 8-tiden morgonen efter kom ett glatt svar om att det skulle de fixa, och att min order gick till packning direkt.

Övertygad om att det ändå skulle stryka, pessimist som jag ofta är, tänkte jag att, jaja, vi får väl se.
Igår fick jag ett mess om att mitt paket fanns att hämta ut på Posten, och i dag när jag hämtat ut det kan jag konstatera att de absolut fixade till mitt misstag.

20120303-131204.jpg

Nu sitter jag här med oredig det jag ville ha, i rätt storlek och utan strul. Mycket bra gjort, och jag kan absolut rekommendera er att handla där. Jag kommer helt klart shoppa hos dem igen.

Då provar vi en sak till här

Jag inser att jag på sistone inte har gett den här bloggen den kärlek den förtjänar. Inte alls faktiskt, för de få gånger jag har uppdaterat den har det mest varit för nåt underligt test, som det här till exempel, eller för att reta nån, som man kan se lite längre ner i listan men som jag inte kommer länka till eftersom jag redan rankar så bra med det inlägget att det nästan känns lite jobbigt.

Tyvärr kommer jag inte göra er särskilt glada nu heller, för det här inlägget skriver jag mest för att få skapa ett par nya taggar, som den om sökmotoroptimering, i ett ganska meningslöst test av hur mycket min titel spelar roll för att ranka på olika ord.

Men för att ni ska få något till livs så vill jag tipsa om att Googla mitt namn, och ta en titt på de fina recensionerna som ni uppenbarligen har givit mig. Jag är så glad och lycklig för dem! Tack!

 

Lektionsmaterial?

En lite konstig fråga kanske, och jag räknar inte riktigt med att få nån större hjälp, men finns det lektionsmaterial att få tag på nätet nånstans? Jag har fått en förfrågan om jag vill hålla en lektion på en gymnasieskola om sociala medier och Google och så vidare. Väldigt luddigt, men ”typ Internet” som läraren sa.

Haha! Jaja, jag vet inte om jag är helt rätt person för det, framför allt för att jag aldrig har hållit i en lekion tidigare. Nån föreläsning och så, men jag tänker att man ska försöka aktivera eleverna mer än att bara prata för dem, kanske.

Så, min fråga är helt enkelt, finns det nåt bra lektionsmaterial att få tag på, som tips på hur man ska göra, hur en bra lektion är uppbyggd eller liknande?

Det känns som att jag behöver få bättre koll på det här innan jag möjligen tackar ja till att hålla en lektion.

Ny sajt: bluffakturor.se

Jag skulle vilja tipsa er om en ny webbsajt, Bluffakturor.se.

Den har startats av Stefan, en av ägarna till det företag jag jobbar på, för att han en gång för alla tröttnat på att ohederliga personer försöker lura företagare på pengar.

På sajten finns information om hur du ska gå tillväga om du får en bluffaktura eller en telefonbedragare ringer till dig, samt ”Svarta listan”, där man själv kan lägga till de företag man drabbas av.

Det här är, som allt annat Stefan gör, en riktigt bra tjänst, och därför vill jag att du ska tänka på den om du skulle hitta en bluffaktura i brevlådan. Det är nämligen så att sajten kommer bli mycket bättre om vi alla jobbar lite tillsammans och hjälper varandra att inte drabbas av bedragare.

Så, först sätter du dig nu och kör ett litet mantra:

bluffakturor.se – bluffakturor.se – bluffakturor.se – bluffakturor.se – bluffakturor.se

Har det satt sig? Bra. Då kommer du också att komma ihåg adressen när nästa bluffaktura ramlar in. Gå då dit och kolla upp hur du ska gå tillväga för att inte råka illa ut, och såklart; lägg till företaget på Svarta listan.

Google Plus Invites

Uppdatering!

Nu har jag fått tillbaka invites, och den här gången är det lätt att fixa dessutom.

Först klickar du här:Och sedan på den här länken, som är en ”massinbjudan” till 150 personer:

Google+ Invite

Vi kör väl på så länge det räcker.

Dagarnas stora snackis är helt klart Googles nya sociala satsning, Google+. Den har lanserats som den stora Facebook-dödaren, det nya sättet att kommunicera och räddningen av Internet (ja, om det nu behöver räddas…).

Själv är jag inte helt övertygad än. Det är lite roligt att klicka runt, och det finns en del funktioner jag gillar, men samtidigt, på Facebook finns ju så gott som alla jag känner redan,medan det är ganska tomt i Google Plus än så länge. Och behöver jag verkligen ett ställe till?

Självklart! 🙂

Vi ses hos Google!