Hur man får nästa generation att ljuga, såra och bedra

Sprang på en artikel i Expressen om kvinnors ”sexlögner”.

Inget av det där är väl en nyhet. Man har ju blivit itryckt samma grejer sen man förstod vad sex var i princip. Problemet med det är ju att det de beskriver i artikeln är ett rent ut sagt vidrigt beteende. I och med att man alltid får höra att det är så det går till, att det är så man gör, så är ju också det vad man förväntar sig ska hända. Förmodligen gör det också att tjejer får press på sig att bete sig på det viset. På så sätt blir det en självuppfyllande profetia, och de har lyckat skapa ännu en generation av osäkra och lätt förljugna relationer.

Speciellt hakar jag upp mig på Katerinas ”sjunde lögn”:

Lögn 7: Att hon inte disskuterar dig ingående med vänner
Så snart hon druckit lite kommer detaljer från er relation fram och många berättar gärna ingående inte bara om sexlivet utan också om mannens kroppsliga besvär som till exempel hemorrojder och hår i näsan. Kvinnor kan utbyta de kladdigaste detaljerna med varandra.
VAD GÖR DU? Bäst är att inte tänka på detta. Många män har inga nära vänner, utan har sin kvinna som sin bästis – försök att tänka bort att många kvinnor faktiskt inte är särskilt diskreta. Det du inte hör mår du inte illa av. Trösta dig med att andra män lämnas ut lika mycket.

Om man nu tänker sig att den här sexrådgiverskans jobb är att hjälpa unga att skapa sunda, öppna och bra relationer till varandra, är det då så vettigt att tuta i dem att de ska prata bakom ryggen på sina partners och att det ska accepteras. (För att inte tala om att hon hävdar att det är det enda sättet för att få nära vänner, och att män inte har några nära vännar. Vilket kvalificerat skitsnack.) Å andra sidan är jag verkligen inte säker på att Katerina alls vill att folk ska skaffa sig bra relationer. Det rimliga här vore väl snarare att uppmana folk att vara ärliga mot varandra och att tänka efter vad de själva anser vara ok att ens partner pratar om. Sen får man väl komma fram till vad man som par gemensamt tycker är ok. Kan man inte det, ja, skit i det då.

Kanske har hon tittat lite för mycket på Lord of War. Visst, en bra film, men inte en särskilt bra förebild för en sund relation, varken till familj, vänner eller kärleksparners:

Some of the most successful relationships are based on lies and deceit. Since that’s where they usually end up anyway, it’s a logical place to start.

4 reaktioner på ”Hur man får nästa generation att ljuga, såra och bedra”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.