Hur folk hittar till sajten

Eftersom min kollega Kristoffer så fint just skrivit om hur hans besökare hittar till honom från Google, kan ju inte jag vara sämre!

När Kristoffer hävdar att han har en liten skara följare, så talar han säkert sanning, men jag är också övertygad om att han har en betydligt större andel som kommer från Google än vad jag har. Ni, min kära, älskade läsare, hittar ju främst hit för att ni vet att ni alltid får bra och intressanta inlägg, och därför kommer ni hit från Twitter, Facebook och genom att prenumerera på mitt RSS-flöde.

Men nu ska det alltså handla om de som har förmånen att hitta mig genom att söka på Google, och alltså få alla sina frågor besvarade.

Sedan flytten av bloggen hit till min egna domän har jag fått den absolut största mängden besökare via sökordet Svante Linusson.  Inte så konstigt kanske, eftersom jag med inlägget Svante Linusson snackar strunt under ganska lång tid rankade tvåa på den sökningen. Nu har Wikipedia gått om mig, tillfälligt hoppas jag.

Efter det kommer sökorden Engelska Popband till inlägget Om obskyra engelska popband som inte ens finns på Spotify, PrataOmDet som är en Twittertagg jag ondgjort mig över i inlägget Låt mig slippa PtataOmDet och Harmynt Wiki som driver lite trafik till Varför ”Walk The Line” inte håller måttet.

Förutom dem finns det ett gäng lite roliga sökningar, som inte driver så mycket trafik, men som jag ändå tycker det är kul att folk hittat till mig via. Exempelvis Trött på folk, Webmail Landstinget, Öknamn på Mexikanare i USA, förälskad men är det besvarat och det lite snuskigt klingande Utan trosor. Fin blandning, eller hur? Dessutom kommer det lite besökare på olika varianter av det Linköpingsinterna begreppet Svarta lördagen, och det är nog bra det, så de små lär sig hur det egentligen ska vara.

Så då äterstår väl bara att fråga er, hur hittade ni hit? Alltså, ni om inte redan är frälsta.

2 reaktioner på ”Hur folk hittar till sajten”

  1. Ja, så är det ju faktiskt för mig också för det mesta. Det är sällan jag söker aktivt efter just en blogg, men man hamnar ganska ofta på såna när man söker efter nåt speciellt.

    Välkommen hit hur du än hittade! Jag ska kolla in din blogg också. Låter som det kan vara intressant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.