Google Chrome

Jag har på sistone börjat använda Google Chrome lite till och från. Det finns ganska många funktioner jag gillar. Men det finns också en del saker som gör att det kommer dröja ett tag innan jag helt lämnar Firefox. Lite krångel med olika saker typ, som säkert kommer åtgärdas ganska snart gissar jag. Så är det ju med nya programvaror, de har lite barnsjukdomar.

Det finns en sak som jag reagera ganska mycket på dock, och som är både konstig och mycket störande.

I Firefox när man går in på en sida som har ett RSS-flöde, kommer det upp en sån här liten orange knapp i adressfältet, som spännande nog tar mig till Google Reader, där jag kan börja prenumerera på bloggen eller vad det nu kan vara.

(Jag passar såklart på att pusha lite för en av de bra pokerbloggarna i Sverige, när jag ändå är igång. Den är dessutom ganska ny. Ja, ni kan ju se adressen på bilden. 😉 )

I Google Chrome ser det helt annorlunda ut. Där finns ingen knapp, och om man klickar på en länk till ett flöde kommer man till en sida som ser ut såhär:

Nja, det är faktiskt inte alls så jag vill följa mina bloggar.

Varför har de gjort såhär? Det känns verkligen jättekonstigt. Speciellt eftersom de faktiskt själva har en riktigt bra RSS-läsare, som man tänker sig att många som använder Google Chrome redan innan använde sig av, eller åtminstome skulle vara intresserade av om det fanns en smidig lösning för att lägga till nya prenumerationer.

Visst är det så att det är jag som är helt efterbliven inte inte fattat det där sjukt enkla sättet?

3 reaktioner på ”Google Chrome”

  1. Mycket underligt, med tanke på då Google ger intrycket att vara RSS förespråkare nr:1 med Google reader etc…
    De kanske har filosofin att låta Chrome vara så avskalad som möjligt från början och sedan låta folk lägga till funktioner själva…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.