Going crazy. Kanske.

Jag håller på att bli tokig här!

Sitter och klipper filmer på dagarna just nu. Det är i sig väldigt roligt. Jag gillar pillandet, sorterandet och allt sånt. Men jag har två, nej tre, problem med min dator.

För det första har jag för lite hårddiskutrymme. Jag klarar av det, och det kommer nog räcka precis när jag är klar, men att vara tvungen att använda en extern hårddisk för ”råfilerna” och som scratchdisk är lite lite lite irriterande hela tiden, och det bygger. Hade det bara varit det hade det nog varit lugnt.

Det andra problemet är att jag har för lite RAM-minne. Det funkar utan problem när jag bara kör Final Cut, men med Audacity för ljudredigering, Photoshop för stillbildsredigering och LiveType för rörlig text igång samtidigt är det inte ens att tänka på att snurra igång Twitter, Firefox eller andra trevliga distraktioner. Det här är heller inte ett stort problem om man isolerar det, men nu är det ju inte isolerat.

Det tredje är ett riktigt jobbigt problem. Mitt tangentbord funkar inte. Det gör att jag måste använda ett externa tangentbord. Jag har inget sånt som går att koppla med BlueTooth, så det är USB som gäller. Med två portar tas alltså en upp av tangentbordet och en av hårddisken. Lägger jag tangentbordet ovanpå det fasta blir laptopen för varm, och lägger jag det framför är det i vägen när jag ska använda musplattan, eftersom jag inte kan koppla in en mus när jag redan fyllt båda USB-portarna.

Det gör mig först lite irriterad, men efter några timmar av hård koncentration är jag så frustrerad att det känns rimligt att börja gråta.

Alla de här problemen skulle vara fantastiskt lätta att lösa med lite pengar. Ja, faktiskt inte mycket pengar alls, nån tusenlapp kanske. Upp emot 4 000 för alla tre skulle jag tro. Men jag har ju inte det.

Det är verkligen dags att hitta ett jobb som ger en fast inkomst. Nåt som säkert rullar in varje månad och som ger lite utrymme att lägga undan lite regelbundet, så man kan investera i såna här saker.

Nån som vet nåt om ett jobb man kan söka? Jag kan ganska mycket, är duktig på att lära mig saker och har en väldigt hög arbetsmoral när jag får en lön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.