Gästinlägg: Tjabo rockar i alla fall

Hej!

Eftersom Baronen uppenbarligen inte tycker det är viktigt att skriva här får väl jag göra det.

Jag heter Challe. Jag minns inte riktigt hur jag och Tjabo lärde känna Baronen från början, men jag tror att huvudingredienserna var sprit, stora cigarrer som vi rökte tills vi hostade och lättklädda flickor. Efter det fick vi en speciell relation.

Vi ses inte så ofta, och när vi gör det blir det egentligen inte så mycket av det. Men han är rolig, Baronen, och det räcker väl.

I alla fall så länge han kan hålla sig från att ”skryta” om att han känner oss. Det skulle ju kunna vara lite smickrande, men jag är nästan helt övertygad om att det är mest ironi i det där.

Skit samma. Jag skulle ju berätta om vad Tjabo gjorde i går ju!

Det var lördag. Uppenbarligen. Det är ju söndag i dag. Vi hade tråkigt och började dricka lite slappt frampå eftermiddagen. En grogg blev till två. Ett glas vin till middagen blev till ett par flaskor. Avecen fylldes på flera gånger och till slut insåg vi att det enda som återstod att göra var att inta någon av stadens nattklubbar.

Det var väl som det var. Trångt, dålig musik, överlag ganska fula människor som klätt upp sig och gjort sig ”fina” för att få sig ett nyp. Som vanligt alltså. Det var först när jag såg Tjabos legendariska min jag insåg var den här kvällen skulle sluta. Det är inte så ofta han visar sina känslor i miner, den glade suputen, men när han väl gör det handlar det oftast om att han kommit på nåt djävulskap, där jag alltid blir indragen och saker ställs till på ett sätt de inte var tänkta att tillställas.

Han ramlar fram mot vårt bord på Platås övervåning med ett helrör i näven. Var han fick pengar till det vet jag inte riktigt. Kanske fick han med sig ett kreditkort hemifrån, för med tanke på hur vi spenderat våra pengar den här sommaren borde han inte ha en tusenlapp liggandes tre dagar innan lön. Men det är faktiskt inte alls viktigt för den här historien, som jag nu börjar undra om jag nånsin får nedskriven.

Groggar blandades och ett par bjöds bort. Mest för att det är så kul att se folk tigga sprit på krogen. Det som normalt är verkligt försvann mer och mer i en dimma och en ny värld började ta form. Vackrare, gladare men också mycket hårdare. Nån timme flyter bort. Ansikten kommer och går. Jag minns speciellt en mörkhårig, mycket söt, tjej som jag satt och pratade med ett tag. Men jag konstaterade att hon hade väldigt sneda tänder, och att det var uppenbart den här kvällens syfte var närmare kaos än ragg.

Jag vet att vakterna var ganska hårdhänta när de bad oss gå, och jag tror att jag såg någon som grät när vi blev ombedda att lämna vårt bord. Om det var jag eller Tjabo som orsakat det kan jag inte svara på, men jag väljer att tro att det var någon helt annan och att vi bara försökte trösta henne.

Efter det har jag bara sporadiska bilder.

Tjabo låtsas att nocken på tälttaken på Stora Torget är en häst, och leker cowboy sittandes gränsle över det en stund.

Jag argumenterar högljutt att man visst kan dyka i fontänen på Trädgårdstorget, om man gör det försiktigt.

Jag konstaterar genom ett högt skrik att jag hade fel.

Tjabo hittar en olåst cykel och försöker rulla på den ståendes bara på sadeln.

Vi lovar en kille en femhundring om han springer från Trädgårdstorget ner till Lilla torget, bort mot Bokia, upp till St. Larsgatan och tillbaka till oss under 3 minuter.

Vi springer åt andra hållet och skrattar åt att han tog vadet, den dumme fan.

Sen är det suddigt till jag vaknar av att jag har solen i ansiktet och fryser oerhört. Jag tittar upp pch ser till min förvåning att jag ligger under ett träd, och att Tjabo ligger i trädet. Ja, i trädet. Över tre grenar har han lagt sig.

Inte alls med i huvet går jag därifrån i tanken att han borde få sova ut.

Nu är jag inte lika säker längre. Kanske borde jag väckt honom och sett till att han tog sig hem.

Istället gick jag hit och krävde en kopp kaffe av Baronen, och roffade åt mig hans dator en stund.

Jag tror jag måste sova lite nu. Jag är trött in i märgen, och jag känner mig dålig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.