Gästinlägg: Challe är tillbaka!

Det var ju ett tag sen jag var här och skrev men nu är det alltså dags att trycka ur mig lite strunt igen.

Mycket har hänt. Jag har flyttat till Stockholm när jag tröttnade på plugget. Aaron har tagit sig hit också. Tjabo den fjanten är kvar i myllan. Jag har tvingat till mig ett eget konto här på bloggen. Så nu blir det kanske oftare att jag skriver här.

Det jag ska berätta idag mynnar ut i att någon kastar musselskal på en fotomodell. Kul va?

Tjabo var här och hälsade på för ett par veckor sen. Aaron passade såklart på att fly stan och åkte på en kryssning där vi inte var välkomna. Typiskt.

Vi gjorde som vanligt. Laddade hemma ä. Tjabo hade kommit på en ny ”drink” som han ville att vi skulle testa. ”Tjabo Deluxe” kallade han den. Den består av en kopp kaffe och sprit i shotsglas bredvid. Jag kallar dem för ”En lat jäkel”. Känns mer passande.

Tre shotar per kopp var regeln, och vi fick i oss fyra-fem kanske.

Sen ut och vi ville prova nåt nytt så vi flydde Stureplan för Söder.

Ja. Varför?

Vi började längst söderut och gick mot Gamla Stan med stopp på alla ställen vi hittade. Så när vi kom fram till Le Rouge var vi ganska ostadiga minst sagt. Middagsdags och eftersom det är ett R i månaden är det musslor som gäller. Bra mat på fyllan som man säger. Mättande och stadigt.

På andra siden gången sitter ett gäng på tre tjejer och två killar. Tjabo känner igen en av tjejerna från nån tidning. Slitz, Moore eller nåt sånt gissar jag på, men han hävdar bestämt att det är en modetidning. Säkert.

Vi börjar såklart att försöka prata med dem, men det verkar svårt. Som att vi inte är på samma nivå.

Efter några flaskor vin spårar det ur. Jag blir lite otrevlig i tonen och Tjabo blänger på killarna och mumlar saker.

Fotomodellen får nog och ber oss dra åt helvete, varpå Tjabo tar en näve mussleskal och håvar iväg mot deras bord. Det mesta landar på golvet mellan borden, och en del till och med på vårt bord. Jag ser en kypare på väg och säger det magiska ordet ”nykter”. När han kommer fram till oss och undrar hur det står till har vi båda hunnit sträcka på oss och tagit på ett leende. Han undrar vad vi håller på med, och det är nu Tjabo blir fantastisk när han chansar att ingen sett vem som egentligen kastat:

”jag är hemskt ledsen för det här. Hon där är ett ex till mig och det var ganska nyligen det tog slut. Hennes nya kille där verkar tycka att det är lite jobbigt att vi hamnade så nära varandra. Det här är ju lite pinsamt och inte särskilt trevligt för oss heller när han kastar saker. Men vi har ju ätit klart och kan flytta oss till baren istället om ni vill?”

Kyparen tror såklart på Tjabo, och ber det andra sällskapet lämna restaurangen. Det blev inte bättre av att de skrek och nästan blev våldsamma. Det spädde som på känslan att vi var de snälla.

Jäklar vad vi skrattade! En mycket bra kväll.

6 reaktion på “Gästinlägg: Challe är tillbaka!”

  1. is there a reference for “prior level of function” and relation to Part therapy.Our corporate clinical staff does not agree that therapy cannot treat “beyond prior level of function” and went further to say they have never heard of therapy needing to relate to PLOF. They are teaching that as long as their is “progress” that prior level means nothing. Any assistance or direction would be greatly appreciated.

  2. That is REALLY fun! I haven’t played far (at work right now) but I can’t wait to give it a prepor run when I get home. Any chance you’d give up something of the process building it? I’ve got Unity collecting dust because I can’t do much with it. If I could poke my head around under the hood of a game I’d be able to figure out pretty quickly how things work. Totally understand if you don’t want to.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.