Första boken avklarad i #EnBokIVeckan

Ja, då är jag på allvar igång. Efter en knackig start ligger jag lite efter. Närmare bestämt en hel vecka efter.

Jag började med en bok av Nick Cave, som jag helt enkelt inte tog mig fram i. Den kändes som att den var svår för att vara svår typ, men jag tror att jag ska ge den en chans till lite senare.

Jag bytte spår och satte igång med Jonas Jonassons ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”.

Det var en bättre början, helt klart. Det är en riktigt rolig bok, en enda lång skröna i princip, med mängder och åter mängder av referenshumor och historierevision. Helt i min linje alltså.

Historien kretsar kring Allan Karlsson och tar sin början på hans hundraårsdag, när han tröttnar på ålderdomshemmet han bor på och traskar ut ur sitt fönster utan någon plan för vad han ska göra. Efter det får vi följa Allan på en väldigt fantasifull resa genom Sverige, där han jagas av både polis och kriminella gäng, samtidigt som Allans liv fram till hans hundraårsdag återberättas av Allan själv. Jag vill inte avslöja för mycket, det är roligare att upptäcka berättelsen själv, och det tycker jag verkligen man ska göra. Det är en mycket läsvärd bok. Så march iväg till PocketShop och skaffa ett exemplar, eller kom förbi här och ta mitt.

Nu väntar ”Vem älskat Yngve Frej” av Slas. Planen är att vara klar på onsdag och sedan gå på en till Slas, jag tror det blir ”Sov du så diskar jag”. Slas är lite av en idol, men jag har inte läst de två innan, och de är just nu föredömligt korta, så jag kan kanske vara i fas om en vecka med tre lästa böcker. Det är min förhoppning i alla fall.

4 reaktioner på ”Första boken avklarad i #EnBokIVeckan”

  1. Kan varmt rekommendera sov du så diskar jag, den tipsade jag dig om när jag läste den för ett par år sen vill jag minnas. Det är den enda jag läst av honom, men jag tyckte mycket om den.

    1. Ja, jag minns att du pratade om den då, tror det faktiskt är därför den poppade upp i huvet igen och jag gick på Slas överhuvudtaget. 🙂

      Har läst ungefär halva nu, och är lite road av att det är väldigt uppenbart att det handlar om samma plats i både ”Vem älskar Yngve Frej” och ”Sov du så diskar jag”. Alltså, de heter olika saker och berättelserna har inget med varandra att göra, men det är helt klart samma ställe som gett inspiration till platserna i båda böckerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.