Förortsfunderingar

Jag bor ju just nu ute i förorten. Närmare bestämt i Bollmora i Tyresö. Det är sådär. Alldeles för långt in till stan för att jag ska riktigt trivas, speciellt eftersom drygt halva resan in går med buss.

Hur som helst. Det finns några fenomen jag inte är helt van vid där ute. Lösa hundar till exempel. Av nån anledning är det väldigt inne med kamphundar av olika slag, vilket i sig känns underligt för mig, men ja. Det som är riktigt konstigt är att det inte är ovanligt att de har hundarna lösa. Det är verkligen helt sjukt, och om jag inte har helt fel lite olagligt också? Skit samma. Jag är sjukt obekväm med lösa hundar, och har därför kommit upp med en generell regel för hur man ska hantera sin hund bland folk: Håll den kopplad.
Om man prompt måste ha den lös,  så krävs det att den lyder på första kommandot. Alltid. Utan undantag. Om du någon gång behöver ge samma kommando två gånger, koppla djuret och traska ut i skogen och drilla den mer. Det hjälper verkligen inte att säga ”Det är ingen fara, den är jättesnäll!” när din hund just sprungit in i ett barn så det ramlat och är så rädd att den inte ens kan gråta.
Men som sagt. Ha hunden kopplad bland folk, och förstå att alla inte kommer älska din lilla boll med huggtänder.

Men det var verkligen inte det jag skulle skriva om. Jag är bara lite för trött för att tänka. Det finns nämligen en annan sak där ute, som verkligen håller mig uppe på nätterna. Det är ett litet torg utanför huset jag bor i, och nu på sommaren hänger områdets ungar där på kvällarna och nätterna. Inget som egentligen stör mig, ens när de spelar musik. Visst blir de lite högljudda ibland, men det är rätt lugnt. De senaste nätterna har de dock hittat på ett nytt sätt att leva om. En tre-fyra av dem har moppar, och med dem håller de på och leker till förbannelse. I natt gav de upp lite efter klockan 1, och avslutade med att göra ett par ”donuts” på vägen utanför, vilket låter väldigt mycket kan jag lova.
Frågan är bara, borde det inte vara olagligt på nåt sätt, att leva om så mycket? Typ störande av det allmänna lugnet eller nåt sånt? Kan jag ringa polisen i kväll helt enkelt? Det skulle jag fan njuta av.

Och ja, jag inser att jag börjar låta som en sur gammal gubbe. Jag trivs lite med det faktiskt. Hehe.

2 reaktioner på ”Förortsfunderingar”

  1. Även om jag gillar hundar så håller jag med dig, det är helt enkelt inte schysst mot andra att ha sin hund lös mitt i stan.

    Angående ”dagens ungdom” så kanske du och Lina kan skriva en arg insändare tillsammans? Se bara till att underteckna den med något riktigt allmängiltigt i stil med ”Upprörda medborgare”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.