Flattr – eller att få pengar för att folk gillar dig

I dagarna har en (tror jag) av killarna bakom The Pirate Bay lanserat en ny tjänst, som låter riktigt spännande. I alla fall om det blir lite snurr på det.

Jag pratar om Flattr.

Flattr (en ihopskrivning av ”Flatter” och ”Flatrate”) är riktigt smart. Det går ut på att man har ett konto där, och betalar en låg, fast summa varje månad. Just nu ligger den på €2 i månaden. När man sedan hamnar på en sida som också är ansluten till Flattr finns det en liten knapp man kan klicka på om man gillar det man läser. I slutet på månaden delas sedan de €2 upp i lika många delar som Flattrknappar man tryckt på, och författarna till de inlägg man gillat får var sin bit. Har man gillat en artikel/blogginlägg/eller vad det nu kan vara, så får författaren till det €2, har man gillat tio inlägg blir det 20 cent till varje. Ja, ni fattar, det är ju ganska enkelt.

Och det är just det som är det smarta här. Det är en sjukt enkel tjänst. Man behöver inte oroa sig för att det ska dimpa ner en faktura om man klickar för mycket, och samtidigt får man möjligheten att betala för innehåll som man gillar. Visst, det är inte så mycket, men som Timbuktu säger i reklamsnutten på deras sida; många bäckar små blir en stor å.

Håll ett öga på den här tjänsten. När den kommer ut till allmänheten är det helt klart något du vill vara en del av, om du har en blogg eller webbsida.

Själv blev jag tipsad av Magnus, som har en tävling om en invite på sin blogg Nakna Sanningen. Kolla in den också. Den är bra!

En reaktion på “Flattr – eller att få pengar för att folk gillar dig”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.