Definitionen av ”populär”

SVT Västnytt har i dag en nyhet med rubriken ”Populär utbildning saknar elever”. När man läser artikeln kan man konstatera att det gäller en flygmekanikerutbildning på gymnasienivå. De första två årskurserna fylldes inte. De fick alltså inte ens 16 personer som sökte programmet. Till hösten ”verkar det bli fullt”.

Min fråga är bara. På vilket sätt är den här utbildningen populär?
Spontant känns ett O direkt framför populär mer passande. Eller?

3 reaktioner på ”Definitionen av ”populär””

 1. Heter det ändå inte impopulär?

  Därför känns det inte mer passande med ett O framför eftersom populär, trots det tveksamma sammanhanget, är ett riktigt ord. Imho.

 2. Jag förbehåller mig rätten att leva ut mina dialektala perversioner på den här bloggen, när det passar mig.
  Opopulär och Impopulär betyder samma sak, men det ser snyggare ut att skriva ”Spontant känns ett O direkt framför populär mer passande.” än ”Spontant känns IM direkt framför populär mer passande.”

  Så det så!

 3. Såja!

  När inte sms funkar så får man skriva en småprovocerande kommentar på din blogg för att få ett svar. Hard times call for hard measures.

  För övrigt uppfattar jag det som att du ställer en direkt fråga i slutet av inlägget, vilken jag svarar på. Och lägger på slutet av min kommentar till att det är min ödmjuka åsikt jag luftar .

  Jag hävdar fortfarande att ”opopulär” inte är ett riktigt ord, även om jag förstår vad du menar. Givetvis står det dig dock fritt att skriva vad du vill i din egen blogg. Så är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.