Kategoriarkiv: Blogroll

Anna-Carin i LA

Jag har skrivit lite om Anna-Carin förut, och nu är det dags igen. I vanliga fall sitter hon mitt emot mig på kontoret här. Hon är en av våra skribenter på företaget. Men just nu har hon bytt ut SEO mot Yoga på heltid, och det är lite därför jag vill tipsa om hennes blogg igen.

Hon är alltså i Los Angeles just nu för en nio veckor lång kurs med målet att bli Bikram Yoga-instruktör, och det verkar vara en helt galen kurs. Två yogapass om dagen, teoriutbildningar och sen tydligen nattliga visningar av Bollywoodfilmer så att de knappt hinner sova. Det gör tyvärr att frekvensen på hennes inlägg minskat under kursen, men jag tänkte passa på nu lite innan hon kommer hem, så att ni hinner lägga till hennes blogg i era RSS-läsare och slipper missa hennes historier när hon kommer hem.

Själv ser jag mycket fram emot att hon ska komma tillbaka till kontoret, det är så tyst nu för tiden när ingen skrattar mest hela tiden.

Bloggkärleksveckan – ”Söndag”: Sammanfattning

Jaha. Det gick inte riktigt så bra som jag hoppades på. Men jag hävdar helt enkelt att det fortfarande är söndag, att Bloggkärleksveckan fortfarande lever, och slänger ut det här en sisådär 24 timmar för sent.

Jag vill lista några till som jag tycker har förtjänat lite uppmuntran. Så här kommer de, blandade och utan inbördes ordning:

Peter Linkhorst; det är dags att skriva ett inlägg nu. November? Det är för lång tid.

Sara Bergqvist som också bloggar på Tumblr nu för tiden.

Karro som bloggar från Frankrike, ganska ofta om musik.

Johan Danielsson skriver på LO-bloggen, och de får en länk trots att den är ganska konstigt uppsatt och jag inte är helt säker på att den kommer komma fram.

Fabian skriver då och då om tankar och känslor. Det är bra.

Robin Moberg är en av skribenterna på Jusekbloggen och skriver mycket om studentpolitik där. Tyvärr hittar jag inget bra sätt att länka till bara hans inlägg, så ni får leta lite. Det är det värt.

Så. Det var några till det. Hoppas ingen blir ledsen om den känner sig bortglömd. Det känns som att det finns en del såna. Förlåt i så fall, och säg till så kan jag skriva nåt fint om dig lite senare istället. 🙂

Bloggkärleksveckan – Lördag: Karin Armgren

Karin är sambo med en av mina bästa vänner, Peter, och det är så jag hittat till den här bloggen. Jag började läsa den mest för att Peter själv har en ganska dålig frekvens på sina blogginlägg, men har fastnat. Det beror nog till ganska stor del på att jag innerst inne är en löpare själv, och Karin skriver mest om alla de långpass och ultralopp hon ger sig ut på, inte sällan tillsammans med hunden Max.

Då och då ramlar det in lite andra inlägg också, såklart, och de är oftast riktigt läsvärda. Det finns en vass penna där, och insiktsfulla kommentarer kring jobb och politik. Så mitt lördagstips blir alltså Karin tänker!

Bloggkärleksveckan – Fredag: Martin och PA

Idag blir mitt tips en blogg med flera skribenter. Undrar om de inte är fem stycken till och med. Jag har hittat den för att Martin och PA, två killar jag känner från kårtiden, skriver på Mon Tracteur.

Jag har inte helt och hållet fått grepp om det finns en övergripande plan för den här bloggen. Jag har inte riktigt hittat den i så fall, men jag tycker ofta att inläggen som dyker upp i min RSS-läsare är intressanta och roliga att läsa. Oftast är det ganska långa resonemang kring vardagen, eller kring saker man tänkte på och gjorde som barn. Jag tror inte du kommer bli besviken om du besöker bloggen, även om jag kanske inte riktigt lyckas förklara storheten här. Jag tror det beror på att man själv måste hitta vad det är man uppskattar i texterna.

Bloggkärleksveckan – Torsdag: Caroline Åslund

Jag lärde känna Carro för snart två år sedan tror jag, på min födelsedagsfest om jag inte minns fel. Ja, det spelar inte så stor roll egentligen, för det jag ska skriva om är ju hennes blogg. Caroline är en av de mer aktiva bloggare jag följer, och hon har en klassisk personlig blogg där vardagsfunderingar blandas med artiklar hon skriver på sin journalistutbildning på Poppius bland annat.

Det är välskrivet och ofta intressanta vinklingar. Helt enkelt en riktigt läsvärd blogg. Raska iväg och kolla själv.

Dessutom är själva uppsättningen av typ plugins och sånt gjort av en riktig WP-trollare! (Ja, jag har rotat lite där.)

Bloggkärleksveckan – Onsdag: Björn Maude

Det är ju lilllördag idag, och vad passar bättre då än en blogg om öl?

Öl - En hobbyprovarens funderingar av Björn Maude

Öl – en hobbyprovares funderingar skriver Björn Maude om om de öl han testar, och det börjar bli ganska många vid det här laget, beskriver dryckerna, tillfällena de blir testade och betygsätter.

Jag tycker det är lite roligt att läsa, och framför allt att få tips på  nya ölsorter att prova själv. Jag är lite för lat för att göra ett så här stort projekt själv, och då är det perfekt att få en hint om vilka öl det är vettigt att titta efter när man traskar runt på Systemet och inte riktigt vet vad man ska ta.

Helt enkelt mycket läsvärt, så läs den du också!

Bloggkärleksveckan – Tisdag: Elisabeth Gehrke

Dagens tips i min serie under Bloggkärleksveckan är Elisabeth Gehrke.

Liz sitter just nu som vice ordförande för SFS, Sveriges Förenade Studentkårer, och det verkar ha hämmat henne en del i sitt bloggande, om det beror på för lite tid eller att det är svårt att skriva något intressant och samtidigt behöva hålla sig inom organisationens åsikter vet jag inte, men jag tror och hoppas att hon kommer komma igång ordentligt i sommar när hon ska återgå att att plugga.

I så fall gäller det att hålla koll, för det kan bli riktigt bra. Liz är nämligen en av de mest intressant personer jag träffat, och om hon lyckas släppa ut en del av det på Internet kan det bli grymt. Det här får alltså ses som nåt slags peppande, så att hon kommer igång ordentligt om en dryg månad. Kör på nu!

Mathias Eglunds dykresa

Det är ju måndag, så det får allt bli lite extrakärlek idag, utanför mina planerade inlägg under Bloggkärleksveckan.

Snett bakom min rygg här på kontoret sitter Mathias Eglund som har bloggen Dykresa, och jag tror att det kan vara en riktigt intressant blogg för folk som gillar just dykning. Jag har faktiskt aldrig själv testat på det, att dyka alltså. På sin höjd har jag vågat mig på att plaska runt på ytan med ett cyklop, men jag är lite för feg för att ta mig djupare än så, och vill nog inte riktigt veta hur monstren i haven ser ut. Jag nöjer mig med att frossa i mig dem efter att de har plockats upp på land istället. Det ska dock sägas att jag blir lite sugen att prova på när jag läser Mathias blogg, och det är faktiskt lite imponerande.

Så, oavsett om du redan är en biten dykare eller om du undrar hur det är att dyka, ta en titt direkt!

Bloggkärleksveckan – Måndag: Fredrik Backman

Förra året startade min vän och kollega Magnus ”Bloggkärleksveckan”, en uppmaning till alla bloggare att dela med sig av lite kärlek till andra bloggare man gillar, genom att ge bort det finaste vi har på Internet; en länk. Läs mer om veckan på Nakna Sanningen eller Facebook. Har du en blogg, så skriv ett par inlägg om folk du gillar, och lägg gärna upp den fina kärleksknappen på din blogg.

Så, nu har Magnus fått nog med kärlek för några dagar. Istället ska jag berätta att min plan är att tipsa er om bloggar jag läser med stor behållning, men som jag kanske inte länkar till normalt av någon anledning. En om dagen är målet, men jag gissar att det kommer bli en liten uppradning av flera stycken på söndag.

Först ut är en ganska ny blogg för mig. Fredrik Backman skriver en framför allt rolig blogg på Cafés sajt. Om jag förstått det rätt har nog många redan stött på hans blogg, men den förtjänar ändå lite mer uppmärksamhet.

Det mesta är lite småroliga vardagsbetraktelser, men då och då glimrar det till och det kommer ett inlägg som jag skrattar rakt ut åt. Vissa är till och med så roliga att jag återvänt och läst dem flera gånger, som till exempel när Fredrik talar med en vän som är bakis.

Återkommande på bloggen är också konceptet ”Bloggfika”, som sker varje torsdagskväll, och där kommentarsfältet förvandlas till en öppen chat och alla möjliga saker diskuteras friskt. Det är väl vart ett besök, bara att titta på diskussionerna.

Så, det får alltså bli mitt första tips. Mer kommer imorgon.

Min syster, den politiska bloggaren

Min syster har ganska länge varit lite halvengagerad i kommunpolitiken i Vimmerby där hon bor. Det senaste året eller så har det engagemanget ökat, med styrelseposter och nu inför valet en plats på deras lista till fullmäktige.

Det är jättekul tycker jag. Jag är stolt över att hon ger sig in där, trots att hon ibland är osäker på hur saker fungerar, och trots att hon själv känner sig oerfaren ibland. Själv har jag stort förtroende för henne. Jag tror att hon kommer bli en riktigt bra politiker, med ett brinnande demokratiengagemang, lyhörd för åsikter och med ett brett kontaktnät i kommunen. Precis som jag vill ha mina politiker. Som människor, som vänner, som vanligt folk.

Nu har hon äntligen tagit tag i att börja blogga. Ingången är ”moderat politik på ett enkelt sätt”, något jag också är övertygad om att hon kommer klara galant. Den tycker jag man ska kolla in! Här finns hon: ylvasandstrom.wordpress.com.

Trevlig läsning!