Arsenals största stjärnor

Enda sedan klubben bildades år 1886 så har Arsenal varit en del av centrum i den Engelska fotbollen. Sedan 1996 då Arsene Wenger blev klubbens manager så har Arsenal fått njuta av vad man kan kalla dess storhetstid. Wenger såg till att spelare i världsklass anslöt sig till klubben vilket ledde till den historiska säsongen 2003-2004 då Arsenal gick obesegrade. Är du intresserad av odds så kan det vara intressant att veta att det var väldigt sällsynt att få odds bättre än 1.2 för Arsenal under denna säsong. Givetvis så finns det flera bidragande faktorer för ett framgångsrikt fotbollslag och vi ska här titta på några av stjärnspelare som hjälpt Arsenal genom tiderna.

Thierry Henry – Som del av duon som under 2003-2004 års säsong spelade stor roll till att Arsenal gick obesegrade så är denna fransman ofta ansedd som en av de bästa spelarna i hans generation. Henry gjorde flest mål någonsin för Arsenal med hela 228 mål under sin karriär i Arsenal. Även i det franska landslaget såg han stor framgång med en VM-vinst 1998 och 51 mål under de 123 matcherna han spelade för landslaget.

Dennis Bergkamp – Denna holländare utgjorde andra delen av duon tillsammans med Henry. Med över ett årtionde spelandes i Arsenal mellan 1995-2006 så är Bergkamp en av de mest ikoniska spelarna i Arsenals storhetstid och är av många ansedd som den person som inledde just denna storhetstid. Henry sa i flera uttalanden att det var Bergkamp som möjliggjorde hans prestation i Arsenal och det finns inte många som påstår annat.

Robert Pirés – Ytterligare en fransman som var en bidragande faktor till 2003-2004 års obesegrade säsong. Mittfältaren Pirés var även han en del av den franska VM truppen tillsammans med Henry som vann 1998 års VM. Tyvärr så på grund av efterverkningarna av en knäskada lyckades inte den förr så briljanta mittfältaren hålla takten med de nya spelarna efter att Arsenal gjorde flera rekryteringar under både 2005 och 2006 vilket ledde till att Arsenal valde att säga upp hans kontrakt med den kortaste möjliga tiden på 12 månader.

Fredrik Ljungberg – En av de få fotbollsspelare som Sverige producerat som hållit världsklass på internationell nivå under 2000-talet. ”Freddie” Ljungberg är en utav de mittfältare som gjorde att Pirés inte längre höll måttet för Arsenal, trots att de båda spelarna gjorde flera minnesvärda mål tillsammans. Ljungberg fick även äran att vara lagkapten för det svenska landslaget under 2008 års europamästerskap efter vilkets dåliga resultat ledde till att Ljungberg valde att lägga fotbollsskorna på hyllan.

En reaktion på ”Arsenals största stjärnor”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.