Almedalen

Nej, jag är inte där i år. Tyvärr. Så jag följer spektaklet via nätet från Stockholm. Lite surt helt klart, men så kan det ju vara ibland.

Det jag framför allt hade velat gå på är det här evenemanget av PokerStars, det finns på Facebook också.

Det är klart att den här frågan måste tas upp på något sätt, och jag hade gärna varit där både för att lyssna och för att prata med de som deltar. Visst, jag är lite tveksam till titeln på seminariet egentligen. Jag håller nog inte riktigt med om att det är ett folknöje. Det finns många spelare, visst, men ett folknöje är nog att ta i.

Jag är heller inte helt glad åt att avdemonisera poker så mycket som man lätt gör i de här sammanhangen. Det finns risker med i spelet, det är inget man ska sticka under stolen med. Snarare tvärtom. Ta upp frågan och skapa en seriös debatt kring hur man som samhälle, spelarrangör och spelare hanterar de risker som finns med spelmissbruk och liknande problem. Det är det enda sättet vi verkligen kan skapa förståelse och acceptans för poker (och andra casinospel också för den delen) som nöjesform.

Jag önskar dem lycka till i alla fall. Hoppas det kommer nåt bra ur evenemanget. Och att Sossarna vågar dyka upp för en gång skull.

2 reaktion på “Almedalen”

  1. Extremely nice submit. I just stumbled upon your web site and wanted to say that I’ve actually enjoyed surfing round your blog site posts. After all I will be surbsbicing for your feed And that I hope you be able to write again quite soon!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.