Almedalen

Nej, jag är inte där i år. Tyvärr. Så jag följer spektaklet via nätet från Stockholm. Lite surt helt klart, men så kan det ju vara ibland.

Det jag framför allt hade velat gå på är det här evenemanget av PokerStars, det finns på Facebook också.

Det är klart att den här frågan måste tas upp på något sätt, och jag hade gärna varit där både för att lyssna och för att prata med de som deltar. Visst, jag är lite tveksam till titeln på seminariet egentligen. Jag håller nog inte riktigt med om att det är ett folknöje. Det finns många spelare, visst, men ett folknöje är nog att ta i.

Jag är heller inte helt glad åt att avdemonisera poker så mycket som man lätt gör i de här sammanhangen. Det finns risker med i spelet, det är inget man ska sticka under stolen med. Snarare tvärtom. Ta upp frågan och skapa en seriös debatt kring hur man som samhälle, spelarrangör och spelare hanterar de risker som finns med spelmissbruk och liknande problem. Det är det enda sättet vi verkligen kan skapa förståelse och acceptans för poker (och andra casinospel också för den delen) som nöjesform.

Jag önskar dem lycka till i alla fall. Hoppas det kommer nåt bra ur evenemanget. Och att Sossarna vågar dyka upp för en gång skull.

En reaktion på ”Almedalen”

  1. Thanks for printing this summary of Dr. Danny Akin article. I really found the full article to be extremely helpful for me in understanding the balance and perspective of the power of the light over the power of the heat. Good God loving conversation should always bread God loving theology. Dr. Danny Akin really hits it out of the park with his 7 points of Biblical Balance along with his conclusion. Thanks for the elevation of the discussion and helping us all stay on track working through tough issues as this, and other key doctrinal issues.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.